Emiraćani namireni: Er Srbija otplatila ceo dug Etihadu

21.08.2021

07:31

0

Srpsko-emiratska aviokompanija otplatila je drugi zajam fondu Etihad ervejs Partners BV (EA Partners), koji je osnovan od strane svog suvlasnika, Etihad ervejza

Emiraćani namireni: Er Srbija otplatila ceo dug Etihadu
Copyright Promo/Er Srbija

Dug u iznosu od 63 miliona dolara „Er Srbija“ je platila početkom juna, navodi ExYuAviation.
 
„Nova ekonomija“ piše da je zajmodavac prethodno odbacio predlog „Er Srbije“ da se dug smanji, a da je avioprevoznik iz Srbije prošlu godinu, i uz državne subvencije, završio sa minusom od 9,1 milijardi dinara.
 
„Er Srbija“ je prošle godine otplatila prvi zajam u iznosu od 53 miliona američkih dolara, iako je prvobitno tražila pregovaranje o dugu i odlaganje plaćanja zbog pandemije koronavirusa. Nakon što je zahtev odbijen, srpska aviokompanija je dug isplatila u celosti.

Pročitajte još:

 
Jedine dve kompanije koje su fondu osnovanom radi prikupljanja sredstava za „Etihad ervejz“ i njegove partnere, uspele da plate dug su, pored „Er Srbije“, „Etihad ervejs“ i „Etihad erport servisiz“.
 
Dug nisu otplatili „Alitalija“, „Er Sejšeli“, i „Er Belin“, tri avioprevoznika u kojima „Etihad ervejz“ ima udele ili je strateški povezan.
 
Dva zajma u ukupnom iznosu od 115,9 miliona dolara, koliko se „Er Srbija“ zadužila, bile su dve najveće finansijske obaveze koje je kompanija preuzela od zajmodavaca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike