Novi direktor Beogradske berze dolazi iz IFC

31.08.2023

12:14

0

Za novog izvršnog direktora Beogradske berze Nadzorni odbor je imenovao Ivana Leposavića, iskusnog međunarodnog stručnjaka za finansije i investicije

Novi direktor Beogradske berze dolazi iz IFC
Srpski studenti imaju i znanje i interesovanje za uspeh u svetu - Copyright Printscreen:Beogradska berza Profimedia

Beogradska berza dobila je novog direktora, i srpsko tržište kapitala od sutra će voditi Ivan Leposavić, saopštila je berza.

Nakon 22 godine rada na Beogradskoj berzi i osam godina na mestu direktora, Siniša Krneta se povlači sa čela ove institucije.

Leposavić na mesto direktora Berze dolazi sa iskustvom od 11 godina u Međunarodnoj finansijskoj korporaciji (IFC), članici Grupacije Svetske banke, gde je uspešno rukovodio timovima vrhunskih profesionalaca na projektima vrednim više milijardi dolara u više od 20 zemalja Evrope i Centralne Azije, saopšteno je sa Beogradske berze.

Profesionalnu karijeru započeo u privatnoj konsultantskoj kompaniji za investicije, „EKI Investment Group“ u kojoj je, kaže saopštenje Berze, bio angažovan na većem broju složenih investicionih i M&A projekata u različitim sektorima i u različitim klasama imovine.

Leposavić je završio Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, gde je i magistrirao a kasnije se usavršao na prestižnim univerzitetima u Americi, Harvard Kenedi Skulol i Kolumbija biznis skul.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike