Kako do novog stana: Spremite se za drugi krug „Uzmi račun i pobedi“

15.08.2023

11:12

1

Autor: 24sedam

Drugi krug nagradne igre najavljuje nova aplikacija „Uzmi račun i pobedi 2023“ na Google play i Apple storu

Kako do novog stana: Spremite se za drugi krug „Uzmi račun i pobedi“
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nova aplikacija, odnosnoa nova verzija aplikacije, „Uzmi račun i pobedi“ dostupna je u Google Play i Apple prodavnicama aplikacija za mobilne telefone i to je uvod u drugi ovogodišnji krug ove popularne nagradne igre Ministarstva finansija, koji je najavljen za septembar.

Nakon skidanja aplikacije u telefon, potrebna je registracija sa osnovnim ličnim podacima, adresom i brojem lične karte, koja se završava unošenjem SMS koda koji se dobija na prijavljeni telefon.

Nakon toga je potrebno samo telefonom skenirati QR kodove sa računa, ili ako oni „ne rade“ uneti brojeve računa ručno, i spremni ste za izvlačenje. Sada bi rulnih unosa trebalo da bude manje jer jer u okviru nove mobilne aplikacije, kažu, unapređena funkcionalnost skeniranja QR koda fiskalnog računa.

Ova nagradna igra kojoj je cilj da se smanji siva ekonomija i uvede više reda trgovine i promet fiskalnih kasa kroz „kontrolu građana“, organizuje se od 2017. godine. U ovogodišnjem prvom krugu bilo je pet izvlačenja vrednih nagrada – 10 stanova u Beogradu ukupno vrednih 1,7 miliona evra.

Ko i kako može da učestvuje

Pravo učešća u nagradnoj igri imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji koji se registruju aplikacijom.

Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga, na primer za članove svoje porodice, što će olakšati starijim osobama i drugim licima kojima je potrebna pomoć s novom tehnologijom, da učestvuju u nagradnoj igri, objašnjavaju iz Ministarstva finansija.

U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

Svaki fiskalni račun bez obzira na iznos može da bude registrovan u aplikaciji na dva načina – jednostavnim skeniranjem QR koda ili ručnim unošenjem PFR broja i PFR vremena, koji su otisnuti na donjoj polovini svakog računa.

Važno je obratiti pažnju na to da je reč o vrsti računa „Promet-prodaja“ (oznaka se nalazi u gornjem delu računa, iznad spiska kupljenih proizvoda ili usluga).

Aplikacija će svakom učesniku poslati obaveštenje da li je uspešno uneo račun i neće dozvoljavati registraciju istog računa više puta. Takođe, učesnici će moći da ostvare uvid u sve svoje skenirane račune putem aplikacije, tako da ne moraju da čuvaju račune u papiru.

Oni potrošači koji su već imali aplikaciju i skupljali su račune, oni bi trebalo da ostanu "u telefonu" i nakon ažuiranja na novu verziju. 

Za svaki uspešno skenirani ili ručno uneti račun, učesnici dobijati svoj jedinstveni kod koji se sastoji od dva slova i šest brojeva (npr. AA000000). Umesto koverata iz bazena, u novoj nagradnoj igri biće izvlačeni ovi kodovi. Do dobitnog koda će se dolaziti izvlačenjem kuglica iz bubnja Državne lutrije Srbije, u javnom izvlačenju u studiju Radio-televizije Srbije, koje se direktno prenosi na programu ove televizije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike