Ne zaboravite na porez, ali ni na dina karticu

03.08.2023

09:40

0

Autor: 24sedam

Narodna banka Srbije podseća da treća rata poreza na imovinu fizičkih lica za 2023. godinu dospeva na naplatu 14. avgusta

Ne zaboravite na porez, ali ni na dina karticu
Platne kartice - Copyright 24sedam/G.M.

Stiže i treća ovogodišnja rata poreza na imovinu za građane a samo sa "dina" karticom (DinaCard), kažu iz centralne banke, moguće je bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor.

Uz ovaj porez nacionalnom platnom karticom je, takođe bez provizije, moguće platiti i porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na dohodak građana, na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika, kažu iz NBS.

Isto tako, na šalterima Uprave za trezor "dina" karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, kako onima koji imaju podračune u Upravi za trezor, tako i onima koji imaju račune u poslovnim bankama (mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP Infostan tehnologije, JKP Informatiku Novi Sad, Telekoma Srbije i slično).

Takođe, izmirenje poreza na imovinu fizičkih lica može se izvršiti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima na kojima je pripremljen ovaj kod, a korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj građanin ima račun.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike