Koinbejz: Američki regulator tražio da uklonimo sve kriptovalute osim bitkoina

01.08.2023

13:25

0

Šef Koinbejsa Brajan Armstrong je u intervjuu za Fajnenšl tajms izjavio da je odbio ovaj zahtev

Koinbejz: Američki regulator tražio da uklonimo sve kriptovalute osim bitkoina
Kriptovalute - Copyright Pixabay

Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) je pre podizanja tužbe u junu tražila od kriptoberze Koinbejz, najveće u SAD, da ukine trgovinu svim kriptovalutama, osim bitkoinom.

Šef Koinbejsa Brajan Armstrong je u intervjuu za Fajnenšl tajms (FT) izjavio da je odbio ovaj zahtev i odlučio da ide na sud. Armstrong tvrdi da bi ova mera "u suštini bila kraj za kriptoindustriju u SAD", prenosi CNN.

Osvrnuvši se na razgovore sa regulatorom pre tužbe, Armstrong je za FT rekao da je Koinbejz zatražio objašnjenje o tome kako je SEC utvrdila da je svako digitalno sredstvo osim bitkoina hartija od vrednosti.

- Oni su rekli da nam to neće objašnjavati i da moramo da izbrišemo sa berze sve kriptovalute, osim bitkoina - dodao je Armstrong za FT.

Portparol SEC-a je demantovao ove tvrdnje, rekavši da Komisija za hartije od vrednosti "ne traži od kompanija da uklone kripto imovinu".

SEC je početkom juna podigla tužbu protiv kriptoberzi Koinbejz i Bajnens, optuživši ih za nelegalnu trgovinu hartijama od vrednosti. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike