Stan od 17 kvadrata košta kao stan u Beogradu: Crnogorci "masno" zarađuju na nekretninama, jedna se prodaje za više od četiri miliona evra!

31.07.2023

15:42

0

Cene nekretnina svuda u Evropi, kao i u Srbiji i Crnoj Gori, doživele su rast u poslednjih par godina

Stan od 17 kvadrata košta kao stan u Beogradu: Crnogorci "masno" zarađuju na nekretninama, jedna se prodaje za više od četiri miliona evra!
Boka Kotorska - Copyright Foto: Pixabay

Destinacije na primorju uvek su bile atraktivne lokacije za kupovinu nekretnine koja bi vlasniku omogućila odmor u sopstvenoj kući pored mora, ali i priliku da profitira usled rentiranja tokom letnje sezone.

Cene nekretnina svuda u Evropi, kao i u Srbiji i Crnoj Gori, doživele su rast u poslednjih par godina - nekada je kućica blizu mora mogla da se pazari za 30, 40 hiljada evra, a sudeći po trenutnoj ponudi nekretnina u Crnoj Gori, situacija se drastično promenila.

Kako piše Bizportal, dodavali su Crnogorci "nule" na cene svojih nekretnina, pa je sada na jednom od najpopularnijih sajtova za prodaju kuća, stanova, nemoguće pronaći nijednu ispod 60.000 evra, dok se nekretnine od milion evra pa na gore, samo nižu.

Profimedia
 

Najjeftiniji stan, tačnije garsonjera, smeštena je u Budvi, sa pogledom na more, kao i dodatnom informacijom u opisu oglasa, da se sa terase vidi Sveti Stefan. Cena stana od 26 kvadratnih metara iznosi 69.000 evra, a vlasnik je svom u oglasu dodao i da je u cenu uračunata soba za ostavu, kao i da je "odličan potencijal" za izdavanje. Stan je na 200 metara od plaže, i odmah je useljiv.

Za slične pare nudi se i studio apartman u novoj zgradi sa bazenom u mestu Kavač, na pola puta između Tivta i Kotora. Studio se nalazi na istom spratu kao i bazen, što je velika prednost, kako navodi oglašivač ove nekretnine. Apartman se prostire na 18 kvadrata, sastoji se od male kuhinje, jedne sobe sa kupatilom i prodaje za 71.000 evra. U sklopu luksuzne zgrade nalazi se teretana, SPA centar, kao i komforno dvorište koje stanari mogu da koriste. Kompletno je opremljen, i spreman je za novog vlasnika.

S tim da smo se dobro pomučili da pronađemo nešto pristupačnije nekretnine, sa višemilionskim nekretninama to nije bila situacija.

Luksuz od nekoliko miliona evra

Profimedia
 

Krenućemo od najskuplje nekretnine u trenutnoj ponudi crnogorskog sajta za izdavanje, koja se nalazi u mestu Prčanj.

U pitanju je celo imanje koje je na prodaju, staro više od 200 godina, prostire se na 9.000 kvadratnih metara, a u sklopu njega nalazi se pravo stambeno utvrđenje na 800 kvadrata. Kako je navedeno u oglasu "Palazzo Jerovitsa" je jedno od najvažnijih imanja u Kotorskom zalivu, koje je pod zaštitom UNESCO-a. Kompleks  je smešten u selu Jerovica, i sadrži pet zgrada, sa više od deset luksuznih spavaćih soba.  Prostrane terase, bašte i vrtovi su samo delić ovog imanja, kao i bazen, naravno. Privatna sauna, kao i nekoliko stotina stabala raznih biljaka, nalazi se u na ovom zemljištu.

Glavna kuća, kuća sa goste, i dodatni studio, opremljeni su po poslednjim arhitektonskim standardima, celo imanje je ozidano, pa budućim vlasnicima nudi zagarantovanu privatnost i mir.

Mir koji košta 4.500.000 evra.

Pažnju nam ja zadržala i moderna vila u mestu Krimovica, koje pripada Budvi. Kuća se prostire na 742 kvadratna metra, dok je plac ukupne površine od 1.000 kvadratnih metara. Ovo luksuzna nekretnina pruža panoramski pogled na more, ima šest soba i jedan dvosoban apartman sa pet kupatila na tri sprata. Kako se u oglasu navodi, svaki sprat može da se koristi kao jedna celina, a u sklopu imanja nalazi se i vrhunski bazen od dvanaest metara. Vlasnici vile su takođe dodali da je na vrhu kuće napravljena i krovna terasa sa mini bazenom i teretanom. I za kraj cena. Vila u Krimovici je više nego duplo jeftinija od prethodne kuće u Prčnju, a njena cena iznosi 2.000.000 evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Bizportal.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike