Srpska kompanija potpisala ugovor vredan 72 miliona dolara sa General Electrikom!

21.06.2023

11:39

0

Ovo je jedan od verovatno najvećih pojedinačnih komercijalnih ugovora u istoriji srpskog civilnog vazduhoplovstva kada je reč o privatnim kompanijama

Srpska kompanija potpisala ugovor vredan 72 miliona dolara sa General Electrikom!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Kompanija Livnica Preciznih Odlivaka (LPO) iz Ade, potpisala je danas ugovor vredan 72 miliona dolara, sa evropskim ogrankom kompanije koja proizvodI motore za putničke avione General Electric, za proizodnju lopatica za motore putničkih aviona.

Kako je preneo Tango Six portal, ovo je jedan od verovatno najvećih pojedinačnih komercijalnih ugovora u istoriji srpskog civilnog vazduhoplovstva kada je reč o privatnim kompanijama i biće realizovan u narednih 10 godina. LPO je ovaj ugovor sa General Electricom, potpisala na globalnom sajmu vazduhoplovne industrije u Parizu.

Potvrda kvaliteta

Direktor ove kompanije Aleksandar Mišković, kazao je da je danas potpisani ugovor samo dodatak na već aktuelni ugovor u iznosu od 110 miliona dolara, koji je LPO pre dve godine potpisao takođe sa evropskim ogrankom General Electrica.

- Svi iznosi, dakle ukupno 182 miliona dolara su namenjeni isključivo Srbiji, odnosno kompaniji LPO koja je deo izraelske kompanije Bet Shemesh Engines Group - kazao je Mišković.

On je naglasio i da je ovaj ugovor potvrda kvaliteta LPO Ada i svedoči odličnom poslovnom odnosu koji kompanija ima sa evropskim ogrankom General Electrica.

- Ono što mogu slobodno kazati je da očekujem da će iznos ovog ugovora i posledično količina posla sa ovim klijentom rasti. Važno nam je da ovim ugovorom sada imamo desetogodišnju stabilnost - kazao je Mišković.

Do prihoda od 30 miliona...

On je napomenuo i da je 40 odsto prodaje LPO proizvoda namenjeno kompaniji MTU iz Nemačke, koja je nedavno u Srbiji otvorila postrojenje za reparaciju upravo motora za putničke avione u avio-saobraćaju.

- Kao kompanija smo profitabilni i stabilni, očekujemo da ćemo za najviše dve godine doći do očekivanih 30 miliona dolara godišnjeg prihoda. To je značajna stvar za našu kompaniju, posebno zbog toga što smo locirani u Adi, i nismo blizu niti jednog poslovnog, administrativnog niti univerzitetskog centra - kazao je Mišković za Tango Six portal.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike