Ministar Mali objasnio kako će izgledati prijava za pomoć od 10.000 dinara za decu do 16 godina: Potrebna su tri podatka

08.06.2023

18:30

0

Prijava počinje 20. avgusta

Ministar Mali objasnio kako će izgledati prijava za pomoć od 10.000 dinara za decu do 16 godina: Potrebna su tri podatka
Ministar Siniša Mali - Copyright Pixabay Tanjug/Vladimir Šporčić

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sinoćnjem obraćanju javnosti najavio novčanu pomoć od 10.000 dinara svakom detetu do 16 godina, ministar finansija Siniša Mali danas je objasnio kako će izgledati prijava.

- Svakom detetu ispod 16 godina daćemo po 10.000 dinara jer hoćemo da podržimo majke. Već 20. avgusta počinje prijava za ovu meru. Prijava će biti preko Uprave za trezor, biće potrebni JMBG majke i deteta i račun, a za to nam potrebno je oko 11.9 milijardi dinara - rekao je ministar Mali.

Istakao je da se radi o setu mera za podizanje životnog standarda u uslovima globalne krize. On je u emisiji Vesti na televiziji Prva rekao da taj set mera pokazuje opravdanost naše ekonomske politike.

- Prva mera je podizanje plata. Za sve u prosveti povećanje će biti 5,5 odsto, a povećaće se plate i medicinarima. Za njih i za sve ostale u javnom sektoru podizanje plata od 1. januara će biti 10 odsto. Podizanje penzija je druga mera, veoma važna. Od 1. oktobra podizanje penzija 5,5 odsto, a od 1. januara još 14,5 odsto. Za ovu godinu nama treba 23 milijarde dinara za ove mere - rekao je Mali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike