AI menja svet marketinga: Za iste pare na različitim tržištima

30.05.2023

10:48

0

Najveća svetska reklamna agencija, „WPP“, udružuje svoje snage sa kalifornijskom proizvođačem čipova „Nvidia“ u pravljenju reklama uz pomoć veštačke inteligencije (AI)

AI menja svet marketinga: Za iste pare na različitim tržištima
porsche-g3a1c4d094_1280 - Copyright Pixabay

- Generativni sistemi AI neverovatnom brzinom menjaju svet marketinga. Nova tehnologija će promeniti način na koji poznate firme stvaraju komercijalni sadržaj - saopštio je šef „WPP“ Mark Rid, prenosi „CNN“.

Kreativni stručnjaci će koristiti platfomu firme „Nvidia“ da uz pomoć AI integrišu sadržaj organizacija kao što su „Adobe“ i „Geti imidžis“ i tako proizvedu "efikasnije" reklamne kampanje, dodaje se u saopštenju.

Šef kompanije „Nvidia“, Jensen Huang, je juče u Tajpeju prikazao promotivni video „WPP“, proizveden uz pomoć AI, na kome se automobil kreće kroz pustinju.

Taj isti auto može da bude, takoreći „jednim klikom“, prikazan na ulicama Londona ili Rio de Žaneira, ako je orijentisan na brazilsko tržište - bez dodatnih troškova snimanja na pomenutim lokacijama, objašnjava CNN.

Reklamne kampanje mogu da se prilagode raznim zemljama ili gradovima, ali i platformama kao što su Fejsbuk ili TikTok.

- Možete da napravite vrlo precizne kampanje za određenu publiku...ili kreirate nestvarne predele koji nikad nisu postojali u stvarnom životu - rekao je potpredsednik programa za razvoj firme Nvidia, Greg Estes.

Akcije kalifornijske kompanije za proizvodnju čipova Nvidia skočile su prošle nedelje za 25,88 odsto na berzi Nasdaq, na 384,42  dolara za akciju, nakon što je ova firma objavila procenu svog prihoda u drugom kvartalu fiskalne 2024. godine, prenele su agencije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike