U danu izgubio 11 milijardi dolara: Arno sada ima samo 192 milijarde

24.05.2023

09:37

0

Francuskom milijarderu i najbogatijem čoveku na svetu, Bernaru Arnou bogatstvo je raslo tokom 2023. ali je onda u jednom danu padom akcija LVHM izgubio 11 milijardi

U danu izgubio 11 milijardi dolara: Arno sada ima samo 192 milijarde
Bernar Arno - Copyright Profimedia

Akcije „Luj Viton - Hermesa“ (LVMH) pale su za pet odsto na berzi u Parizu, najviše u više od godinu dana, i francuski milijarder Bernar Arno je ostao bez 11 milijardi dolara, piše „Blumberg Adrija“ (Bloomberg Adria).

Naravno, najbogatiji čovek na svetu to i ostaje jer, i pored pozamašnog dnevnog gubitka, i dalje ima neto vrednost od 191,6 milijardi dolara.

Osnivač LVMH, kompanije za luksuznu robu kao što su torbe „Luj Viton“, šampanjac „Moe & Šandon“ i haljine „Kristijan Dior“, doživeo je veliki rast bogatstva tokom većeg dela 2023. dok su cene akcija evropskih luksuznih kompanija rasle.

Međutim, sa ovim padom razlika između bogatstva Arnoa i Ilona Maska iz kompanije „Tesla“, druge najbogatije osobe na svetu, smanjila se na samo 11,4 milijarde dolara.

Ovakvo kretanje akcija luksuzne robe nije iznenađenje za analitičare. Učesnici konferencije u Parizu koju je organizovao “Morgan Stenli“ kažu da je to posledica relativno slabijeg ekonomskog rasta u SAD, kao i da se očekuje da će investitori postati selektivniji u pogledu evropskih luksuznih akcija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike