Kakve "zveri" voze milijarderi: Masku paše "meklaren F1", Gejtsu "porše 959"... (FOTO)

17.09.2021

18:25 >> 09:12

0

Autor: M. J. - S. G.

Ko među bogatašima voli besna kola, a ko pribegava klasici ili oldtajmerima

Kakve "zveri" voze milijarderi: Masku paše "meklaren F1", Gejtsu "porše 959"... (FOTO)
Copyright Ilon Mask, Bernar Arno i Džef Bezos; Profimedia

Nema čoveka koji nije maštao o tome koji bi “besni” automobil kupio kada bi osvojio milione na lutriji! Nekome se dopadaju najluksuznija i najraskošnija vozila, dok će nekome biti zanimljiviji klasični i retki četvorotočkaši, poput oldtajmera. A postoje i oni koji više preferiraju nešto manje i udobnije automobile.

Ali, koje automobile kupuju ekstremno bogati ljudi, oni koji nisu morali da “čekaju” lutriju… A najveći svetski milijarderi, naravno imaju različit ukus, pa su nekima od njih miliji upravo oldtajmeri, dok drugi preferiraju najmodernije mašine!

Pročitajte još

Džef Bezos – “honda akord”

Ako želite da osetite delić života najbogatijeg čoveka na svetu sedite za volan stare Honde Akord. U njemu se vozio kada je prvi put postao milijarder devedesetih, mada nije garancija da ćete isto bogatstvo videti i za volanom… Inače, njegov ljubimac košta samo oko 27.000 dolara.

Džef Bezos; Profimedia

Ilon Mask – “meklaren F1”, i Bondov “lotus esprit”

Ovaj milijarder godinama je trošio novac na vrlo zanimljive i živopisne automobile. Ne samo da je posedovao “meklaren F1”, već je kupio i popularni “lotus esprit” iz Džejms Bondovog filma “Špijun koji me je voleo” za skoro 600.000 funti.

Ovaj skupoceni automobil neće ostati samo izložbeni eksponat, jer Mask želi da ga pretvori u podmornicu. S druge strane, “meklaren” je na aukciji 1995. godine prodat po ceni od 15.6 miliona dolara, dok je ove godine prodat za 20 miliona.

Pročitajte još

Bernar Arno – “BMW 760Li”

Francuski investitor, biznismen i kolekcionar umetničkih dela je vlasnik “Luj Vitona”, najveće svetske kompanije za luksuznu robu. Ipak, iako se od tako nekoga očekuje va voli ekstra luksuzne automobile, Bernar Arno nije taj tip.

Automobil “BMW 760Li” u kojem je nedavno viđen, je lep automobil, ali svakako ne pripada vrhu moderne auto-industrije.

Bernar Arno; Profimedia

Bil Gejts – “porše 959”

Osnivač “Majkrosofta” Bil Gejts nekada je bio najbogatiji čovek na svetu, iako je poslednjih godina pao na četvrto mesto na toj listi, sa bogatstvom od oko 91 milijardu funti, ne nedostaje mu baš gotovine. A to se odražava i na njegov ukus kada se radi o automobilima.

Njegov “porše 959” košta neverovatnih dva miliona dolara.

Profimedia

Mark Zakerberg – “pagani huaria”, “honda jaz”

Čovek koji je osnovao “Fejsbuk” ima prilično poseban automobil. Radi se o italijanskom V12 “pagani huaira” sa dvostrukim turbopunjačem za koji je iskeširao oko tri miliona evra. Možda bi se od čoveka “teškog” 73 milijarde funti očekivalo da kupi nešto uzbudljivije… On ima i drugi auto, ali on je tek za njegov standard jeftin. To je “honda jaz”, vredna od 19.000 do maksimum 24.000 dolara.

Voren Bafet – “kadilak XTS”

Profimedia

Voren Bafet je poznat po tome što je napravio milijarde na Volstritu uz ozbiljna pametna ulaganja i oštro oko kada i kako trošiti novac. Očigledno je i da on ne izdvaja mnogo od svojih 69 milijardi funti bogatstva za automobile. Najzanimljiviji četvorotočakš za koji je poznato da poseduje je “kadillac XTS”, vredan između 44.000 i 74.000 dolara.

Lari Pejdž i Sergej Brin – “tesla rodster” i “tojota prius”

Osnivači “Gugla” Lari Pejdž i Sergej Brin imaju dosta toga zajedničkog, a obojica su u prošlosti imali identične automobile, i to “tojotu prius”. Nešto kasnije, ukusi su im očigledno postali različiti, pa Pejdž sada vozi “teslu rodster”.

“Tesla rodster”; Profimedia

Lari Elison – “leksus LFA”, “meklaren F1”, “leksus LS600h”

Lari Elison zaradio je svoje milijarde osnivanjem i razvojem kompjuterske kompanije “Oracle”, pa se vrednost njegovog biznisa procenjuje na više od 65 milijardi funti.

Razumna količina tog novca uložena je u kolekciju vrlo luksuznih automobila koja je uključivala i “meklaren F1” i “leksus LFA”. Za svakodnevno korišćenje izabrao je da vozi “lekus LS600h”.

“Leksus”; Profimedia

Mukeš Abmani – “majbah 62”

Najbogatiji čovek Azije, vlasnik više multinacionalnih kompanija, Mukeš Abmani, “težak” više od 59 milijardi funti ima flotu automobila koja između ostalih uključuje “rols-rojs”, “aston martins” i “BMW”, iako se jedan od njih izdvaja od ostalih…

Naime, žena mu je jednom prilikom kao rođendanski poklon kupila potpuno personalizovani “majbah 62”. Čini se kao prilično prikladan poklon za čoveka koji ima sve…

Amansio Ortega – “audi A8”, “mercedes GL”

Profimedia

Amansio Ortega se ne eksponira previše u javnosti, dao je samo tri intervjua tokom svog života. Ne izgleda kao čovek koji drži kompaniju poput modne ikone – “Zare” koja vredi oko 58 milijardi funti. Ortega vozi “audi A8”, ali i “mercedes GL”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike