Manje birokratije kod uvođenja gasa: Vlada izmenila uredbu

20.04.2023

16:10

0

Vlada Srbije je na današnjoj sednici izmenila Uredbu o uslovima isporuke i snabdevanja prirodnim gasom

Manje birokratije kod uvođenja gasa: Vlada izmenila uredbu
Ilustracija - Copyright Pixabay

Građani koji hoće da uvedu gas u svoj dom imaće manje troškove i manje „papirologije“ nakon špto je Vlada Srfbije danas izmenila Uredbu o uslovima isporuke i snabdevanja prirodnim gasom.

Uredba je, kako je saošteno iz Vlade, izmenjena s ciljem smanjenja troškova i skraćenja vremena neophodnog za priključenje novih potrošača prirodnog gasa, odnosno stambenih zgrada katerorije A.

Ovim izmenama je omogućeno da kada se priključuje korisnik na distributivni sistem radnog pritiska manjeg od šest bara (sa kućnim merno-regulacionim setom maksimalnog kapaciteta do 10 kubnih metara po satu za stambene zgrade kategorije A - nezahtevni objekti), proveru ispunjenosti uslova za puštanje gasa u objekat obavlja komisija operatora sistema.

Prema novom propisu kupac više nije u obavezi da dostavi izveštaj komisije za tehnički pregled unutrašnje gasne instalacije, saopsteno je iz Vlade.

Takođe, izmenama se preciziraju i mere koje se preduzimaju u slučaju da je ugrožena sigurnost isporuke ovog energenta usled poremećaja u radu transportnog ili distributivnog sistema, ili poremećaja na tržištu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike