Poreznici zaređali po sajmovima: Svi moraju da plate porez

24.03.2023

11:46

0

Poreska uprava je od početka godine do 22. marta obavila 31 kontrolu poreskih obveznika na raznim manifestacijama i izrekla kazne

Poreznici zaređali po sajmovima: Svi moraju da plate porez
Ilustracija - Copyright Pixabay

Poreski inspektori su od početka godine, između ostalog, obišli i sajmove i manifestacije kao što su "Zimska bajka", "Beogradska zima", Sajam kozmetike, Sajam knjiga i Sajam automobila, i na njima izrekli mera privremene zabrane obavljanja delatnosti u 20 objekata zbog neizdavanja fiskalnog računa, rečeno je Tanjugu u Poreskoj upravi.

U cilju provere primene Zakona o fiskalizaciji, Poreska uprava je sprovela kontrolu kod poreskih obveznika koji imaju obavezu evidentiranja prometa preko elektronskog fiskalnog uređaja na području cele Srbije i u tom periodu izvršila 2.601 kontrolu evidentiranja prometa, a prilikom 1.728 kontrola nisu utvrđene nepravilnosti.

Mere privremene zabrane obavljanja delatnosti, zbog neizdavanja elektronskog fiskalnog računa, izrečene su u 873 objekta, od kojih je na 15 dana privremeno zatvoren 761 objekat, na 90 dana privremeno zatvoreno 108 objekata i na godinu dana privremeno su zatvorena četiri objekta - tri  ugostiteljska i jedna trgovinska radnja.

U istom periodu, Poreska uprava bila je prisutna na raznim turističkim destinacijama, između ostalih na Kopaoniku, Zlatiboru, Divčibarima, Staroj  planini, Vrnjačkoj Banji, Sokobanji i Atomskoj Banji.

Tu je izvršeno 195 kontrola, pri kojima je izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti u 110 objekata, naveli su za Tanjug u Poreskoj upravi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike