Prijava počinje danas: Evo kako se popunjava zahtev za penzionersku karticu - potrebna su ova tri podatka (FOTO)

15.03.2023

11:12

0

Elektronski zahtev popunjava se veoma jednostavno - jednim klikom

Prijava počinje danas: Evo kako se popunjava zahtev za penzionersku karticu - potrebna su ova tri podatka (FOTO)
Penzionerska kartica - Copyright Instargram: Siniša Mali

Prijava za penzionerske kartice počinje danas, a najstariji će za njih moći da se prijave na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ili u filijalama Fonda PIO.

Penzionerima će kartice omogućiti popuste pri kupovini i plaćanju usluga koje će moći da koriste od 1. oktobra ove godine.

24sedam/M. Sh
 

Personalizovane penzionerska kartica izdavaće se na osnovu elektronski podnetog zahteva, koji se može uputiti na zvaničnom sajtu Fonda www.pio.rs ili u organizacionoj jedinici Fonda.

Elektronski zahtev popunjava se veoma jednostavno, jednim klikom, i potrebna su tri lična podatka - JMBG broj, broj telefona i mejl adresa.

Pritnscreen/PIO
 

- Mi ćemo sukcesivno, kako se naši najstariji sugrađani budu prijavljivali za tu karticu, te kartice njima i davati. Te kartice će moći da se uzmu u filijalama PIO Fonda kada budu završene, a svi naši najstariji sugrađani biće obavešteni ili putem telefona ili putem mejla ili kako god su ostavili svoj kontakt da im je gotova kartica i da mogu da je pokupe - rekao je Siniša Mali, ministar finansija.

Istakao je da će penzioneri dobiti kartice u roku od mesec dana.

- Vi ćete sa tom karticom imati mogućnost popusta u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama, salonima. Imaćete mogućnost da uđete u muzeje, pozorišta besplatno. Tu su i besplatni zdravstveni pregledi, popusti u banjama - objasnio je Mali.

Pozvao je i društveno-odgovorne kompanije da se jave da učestvuju u ovom projektu.

- Imaćemo paralelno dve stvari, od danas pa nadalje svaki penzioner može da se prijavi za ovu karticu, ali od danas nam kreće i kampanja koja poziva sve društveno-odgovorne kompanije u Srbiji da se prijave i da budu deo tog velikog lanca koji će nuditi te popuste - naveo je Mali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti/RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike