Hit letovanje za „mlade duhom“: Deset dana u Grčkoj za 250 evra (VIDEO)

25.02.2023

06:35

0

Mladi su posebna kategorija turista, ne zahtevaju mnogo a ni budžet im nije veliki ali i za njih, kao i za sve „mlade duhom“ na Sajmu turizma ima povoljnih ponuda za ovo leto

Hit letovanje za „mlade duhom“: Deset dana u Grčkoj za 250 evra (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Provesti super letovanje u Grčkoj ili Turskoj a pritom ne potrošiti hiljade evra san je svakog prosečnog srpskog turiste. Kod mladih je taj uslov još strožiji, sveden na svega nekoliko stotina evra ali i za njih ima ponuda, utvrdio je 24sedam na Sajmu turizma u Beogradu.

Štaviše, ima i agencija koje su se fokusirale na mlade, one godinama ali i sve one koji su, kako za 24sedam kaže Jovana, PR agencije „Najbolje za mlade“ odnosno „BalkanFun“, „mladi duhom“.

- Naša ponuda, aranžmani kao i naše cene prilagođene su mladima ali imamo i one starije turiste koji putuju s nama. Za leto, mladi se najviše raspituju za grčka ostrva, Zakintos, Kavos na Krfu, Lefkadu… ali i Kušadasi u Turskoj – kaže Jovana.

24sedam/Ivan Mitić
Aranžmani za mlade duhom: Jovana iz BalkanFun-a

Interesovanje je veliko a, kako kaže naša sagovornica, kako je broj „kreveta“ generalno u turističkoj ponudi ove godine deficitaran trebalo bi požuriti sa rezervacijom. U tome bi svakako trebalo da im pomogne i 50 evra sajamskog popusta koji se nudi.

Šta se mladima nudi?

Jovana kaže da među mladima ima više onih koji se opredeljuju za apartmanski smeštaj, pogotovo u Grčkoj na koju otpada 80 odsto potražnje, ali da ima i onih koji žele u hotel.

Korona brzo zaboravljena

U „BalkanFun“ ističu da se na štandu ljudi raspituju gotovo isključivo o cenama i uslovima smeštaja a da niko više ne pominje koronu.

- Za to se najmanje brinu. Nismo sa time ni imali problema od prošle godine a svakako na svakoj destinaciji imamo svoje lekara pa da se bilo šta desi, putnici su zbrinuti – kaže Jovana.

- Aranžmani su od 200 evra do 300 evra a neka uobičajena cena je 250 evra. Za te pare može se letovati u Grčkoj deset dana, odnosno imati devet noćenja a apartmanu uz autobuski prevoz i vodiča – napominje sagovornica.

Naravno za one koji imaju nešto više prohteve, i cena je nešto veća ali ni ona se ne približava nekom očekivanom minimumu od 500 evra za leto u Grčkoj.

- U našoj ponudi najskuplje su Španija i Sicilija, ali nu tu cena obično ne prelazi 350 evra. Ub pitanju je pun pansion, i usput se autobusom obilaze i gradovi u Italiji i Francuskoj, to nije velika cena – zaključuje sagovornica 24sedam.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike