Velika gužva na Sajmu turizma: Biće godina rekorda

23.02.2023

12:50

0

Velika gužva na štandovima turističkih agencija koje nude aranžmane u inostranstvu ali i turističkih organizacija koje nude domaće banje i druge atrakcije

Velika gužva na Sajmu turizma: Biće godina rekorda
Budva - Copyright Budva/Foto: Wikipedia

U Beogradu je sinoć svečano otvoren a danas ujutro odmah po otključavanju kapija i veoma posećen, 44. Međunarodni sajam turizma.

Ponuda je šarolika, popusti za rano rezervisanje su poveliki, pa se posetioci mogu već ove nedelje obezbediti za sledeće letovanje bilo da "gledaju" inostarnstvo ili domaće destinacije.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marije Labović kaže da je turistička ponuda Srbije predstavljena kombinacijom tradicionalnog i modernog.

- Imamo predstavljanje i tradicionalnih zanata i moderne tehnologije zahvaljujući kojoj će posetioci Sajma moći da zakorače u destinacije koje nudimo - rekla je Labović na K1.

Labović ističe da su na Sajmu predstavljene sve destinacije u Srbiji, a kada je reč o cenama naglašava da se u Srbiji može pronaći odmor za "svačiji džep" kao i da je privatni smeštaj je jeftiniji od hotelskog.

- Naši planinski centri se nalaze u top 10 po broju noćenja kada su domaći turisti u pitanju. To će biti slučaj i ove godine. Naši planinski i banjski centri mnogo su uložili u turističku infrastrukturu kako bi mogli da ponude sadržajne odmore tokom cele godine - rekla je Labović.

Za rezultata sa ovog sajma, kao i cele predstojeće sezone optimistični su i predstavnici Crne Gore.

Na more u maju za 33 evra dnevno

Jelena Kaluđerović iz Turističke organizacije Budvanska rivijera, kaže da je turizam uprkos brojnim nepovoljnim društveno-ekonomskim dešavanjima u porastu, a to pokazuju i prve statistike ranog bukinga koje su odlične.

Kaluđerović je ocenila da će Crna Gora u nautičkom turizmu dominirati u odnosu na Hrvatsku, a da je već veliki broj turista iz Hrvatske prešao u Crnu Goru upravo iz tog razloga.

- A i cenovno smo jeftiniji. Ima još mnogo posla kada je reč o putnoj infrastrukturi, cilj nam je da budemo dostupniji kao automobilska destinacija, a mnogo se radi i na avio-dostupnosti. Iz godine u godinu imamo sve više država s kojima imamo direktne letove - rekla je Kaluđerović.

Što se tiče cena smeštaja u Budvi, Kaluđerović ističe da rizort „Slovenska plaža“ nudi najpristupačnije cene kao i veliki broj sadržaja za porodični odmor.

- Četvoročlana porodica u maju polupansion po osobi će plaćati 33 evra, uz popuste za decu do 12 godina. Doplata za ručak je 10 evra po osobi, imate i parking. U julu i avgustu cena ide i od 68 evra po osobi. Suočeni smo s inflacijom, pa su cene veće nego prošle godine, ali uvek nudimo i specijalne akcije - rekla je Kaluđerović.

Na Sajmu turizma, dodala je ona, posetioci mogu da rezervišu odmor po ceni umanjenoj za 15 odsto.
Ona je istakla da je turizam u uzlaznoj putanji i da se Crna Gora u prethodnoj godini približila rezultatima 2019. a da su predviđanja da će ova godina premašiti i rezultate iz te predkrizne godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike