Vučić ponosan: Plate i penzije smo podigli najviše u Evropi

04.01.2023

17:21

0

Autor: 24sedam

Naša stopa javnog duga na današnji dan ne prelazi 55 odsto, navodi predsednik

Vučić ponosan: Plate i penzije smo podigli najviše u Evropi
Ilustracija - Copyright 24sedam/Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom godišnje konferencije da smo 2022. završili tako da ne možemo da ne budemo zadovoljni jer smo imali najveće plate i penzije u Evropi.

- Ne bih da dajem bolje ocene, ne bih da opisujem u superlativima, ali uspeli smo da sačuvamo finansijsku stabilnost, ekonomiju, da imamo rast između 2,3 i 2,5 odsto. Uspeli smo da podignemo, koliko sam uspeo da vidim, plate i penzije najviše u Evropi - tvrdi on.

Printscreen/Tanjug
 

 

Naša stopa javnog duga na današnji dan ne prelazi 55 odsto, navodi predsednik.

Printscreen/Tanjug
 

- To je za ponos. Ja obavljam drugi predsednički mandat i nema razloga da obmanjujem narod, što nikad nisam ni radio. Ovo je moj poslednji mandat. A sledeće godine neću više biti ni predsednik partije. Moj posao je da budem na strani građana - kazao je Vučić.

Dinar čvrst kao stena

Predsednik je rekao da je ogroman uspeh postignut po pitanju smanjenja stope javnog duga, i istakao da nije moguće izvući i jedan parametar u ekonomiji, i da je moguće gledati deset različitih parametara.

Printscreen/Tanjug
 

- Dovoljno je da jedan ne valja, a da sve ostalo pada u vodu. Mi sada imamo najnižu stopu nezaposlenosti. Nikada nije bila 8.9 odsto. Uprkos strašnoj situaciji u svetu. Stopa javnog duga je 55 odsto. Takođe, veoma je važno da je kurs dinara čvrst kao stena, od 2012 godine je na 117, ili 118 dinara - istakao je Vučić.

Printscreen/Tanjug
 

 

On je rekao da Srbija to nikada nije imala, i da što se tiče stranih direktnih investicija sami imamo 66 odsto.

- To je naš uspeh, i uspeh građana Srbije. Od 2012. godine sa 33.7 milijardi naša ukupna stopa BDP, koja je najbolji pokazatelj koliko je urađeno, porasla je na 60.3 milijardi. Neću se smiriti dok ne bude 100 milijardi. Pogledajte naše bruto devizne rezerve, zlato u tonama. Sa 18.2 na 38.5 tona - naveo je predsednik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike