Ana Brnabić: Plate i penzije rastu više od inflacije

19.12.2022

09:37

0

Inflacija će nam biti oko 11 ili 11,5 odsto, a najniže povećanje plata u javnom sektoru 12,5 odsto, navela je premijerka

Ana Brnabić: Plate i penzije rastu više od inflacije
Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da povećanje plata i penzija u Srbiji ne samo da prati inflaciju, već je i veće od inflacije.

- Inflacija će nam biti oko 11 ili 11,5 odsto. Videćemo još, sačekaćemo NBS da izađe sa procenama, ali je svakako najniže povećanje plata u javnom sektoru od 12,5 odsto, što je više od inflacije - rekla je premijerka na RTS-u.

Ona je navela da će povećanje za pripadnike Vojske Srbije biti 25 odsto, a da je povećanje minimalne cene rada 14,3 odsto, što je sve veće od inflacije.

- Kumulativno povećanje penzija, zajedno sa ovim u novembru, 20,8 odsto, značajno više od inflacije, tako da smo jedna od retkih zemalja u Evropi, ako ne i jedina, koja ima povećanje plata, penzija i minimalca veće od inlacije - poručila je premijerka.

Ona je najavila da će biti nastavljeno kontinuirano povećanje plata i penzija i tokom 2023. godine.

- Uprkos svim izazovima prošle nedelje, videli ste da je predsednik Aleksandar Vučić otvorio jednu veliku i važnu japansku investiciju. To je Tojo Tajers, a ja ću sutra u Novom Sadu otvoriti razvojno-istraživački centar jedne renomirane kompanije, jedne od najboljih u svetu, a tokom januara još jedan isto renomirane svetske kompanije - najavila je premijerka. Ona je dodala da će 2022. biti rekordna godina po broju stranih ulaganja, uprkos tome što je bila mnogo teža nego prethodna zbog rata u Ukrajini.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike