Očekujte 5.000 dinara na računu: Danas počinje isplata pomoći mladima

16.12.2022

08:13

0

Isplata jednokratne novčane pomoći države počela je danas, rekao je ministar finansija Siniša Mali

Očekujte 5.000 dinara na računu: Danas počinje isplata pomoći mladima
Ilustracija - Copyright Profimedia

Za pomoć države od 5.000 dinara, do ponoći kada je rok za prijavu istekao, prijavilo se 963.807 mladih, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. Isplata ove jednokratne pomoći počela je danas.

- Kao što smo i obećali odmah krećemo sa isplatama i danas ćemo isplatiti sve one koji su primaoci novčane socijalne pomoći kao i još oko 450.000 mladih koji su se prijavili preko portala Uprave za trezor. Isplatu nastavljamo u ponedeljak, 19. decembra i prvih dva, tri dana sledeće sedmice isplatićemo pomoć svima koji su se prijavili i ispuniti obećanje koje smo dali - rekao je Mali.

Novac će korisnicima biti na raspolaganju posle devet časova, odnosno početka rada platnog prometa i rasknjižavanja uplata od strane banaka preko kojih se pomoć isplaćuje.

Mali je podsetio da je ove godine mladima već dva puta, prvo u februaru a potom i u junu, isplaćivana pomoć u iznosu od po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

- Za ovu isplatu izdvojili smo oko šest milijardi dinara i opet pokazujemo da brinemo o onima kojima je naša briga najpotrebnija. Ovo je veoma jak i veliki signal našim mladima da mislimo o njima. Želimo da osete potrebnu sigurnost i podršku od strane drzave Srbije - rekao je ministar Mali Tanjugu.

Pravo na pomoć države imaju mladi u uzrastu između napunjenih 16 i do kraja 29. godine života.

U februaru je pomoć dobilo 1.059.411 a u junu 1.105.196 mladih, a ovoga puta ukupan broj za isplatu, dakle kada se sabere broj onih koji su se sami prijavili i broj korisnika socijalne pomoći kao i onih na izvršenju krivičnih sankcija, iznosi 1.001.446.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike