Sto evra za mlade: Za 12 sati prijavilo se gotovo 250.000 građana

15.01.2022

10:44

0

Autor: 24sedam

Prijava za isplatu jednokratne državne pomoći zbog posledica kovida-19 za mlade u Srbiji počela je u ponoć a broj prijavljenih do podneva je veliki

Sto evra za mlade: Za 12 sati prijavilo se gotovo 250.000 građana
evri mladi - Copyright Profimedia

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se od ponoći do podneva prijavilo 250.000 mladih za pomoć od 100 evra.

Ministar Mali je za TV Pink rekao da je to važan podatak za Srbiju, jer se u prvih 10 sati prijavilo 10 odsto građana koji mogu da dobiju pomoć a već do 12 sati svaki četvrti. Mali je naveo da se "u prvom minutu prijavilo 1.370 ljudi".

- Ova mera pokazuje snagu naše države, kao i to da održavamo obećanja - istakao je Mali i dodao da je to i dokaz da država može da pomogne kada je kriza u svetu.

Ministar je naglasio da je država izdvojila ta sredstva za mlade kako bi se smanjile negativne posledice virusa korona, ali i pomoglo građanima da što lakše prebrode težak period.

Istakao je da je preko društvene mreže Instagram dobijao komentare mladih na šta će potrošiti 100 evra i da su njihovi odgovori bili različiti.

- Za plaćanje ispita, kupovinu patika, odeće, obuće, nabavku knjiga... čak za veridbu", istakao je Mali.

Mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs , od danas do 30. januara.

Ministar Mali je podsetio da su, kada je počela pandemija korona virusa, svi punoletni građani dobili po 100 evra, nakon čega je bila akcija 30+30+20 evra, zatim pomoć penzionerima, nezaposlenima, građanima na KiM, onima  koji su dobili vakcinu do maja, medicinarima...

Ministar je rekao i da je juče isplaćena pomoć zdravstvenim radnicima, a da će u februaru biti isplaćeno po 20.000 dinara za penzionere.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike