Ana Brnabić: Imamo prostor da stalno povećavamo plate i penzije

05.12.2022

12:10

0

Imamo nikada veći budžet za kapitalne investicije, ulažemo u energetiku, prosvetu, nauku, inovacije, kulturu, istakla je premijerka

Ana Brnabić: Imamo prostor da stalno povećavamo plate i penzije
Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predlog budžeta za 2023. godinu prati prioritete koji su izneti u ekspozeu za period do 2024. godine, a jedan od njih je da se održi fiskalna stabilnost, rekla je danas premijerka Ana Brnabić, obrazlažući pred poslanicima u Skupštini predlog budžeta za sledeću godinu.

Ona je navela da je planiran deficit od 3,3 odsto bruto domaćeg proizvoda, a deficit je u rebalansu za ovu godinu iznosio 3,9 odsto, što prema premijerkinim rečima znači da se vraćamo u pretkrizne godine kada je reč o ovom parametru.

- Imamo nikada veći budžet za kapitalne investiicje, ulažemo u energetiku, prosvetu, nauku, inovacije, kulturu. Javni dug će biti ispod 60, odnosno 56,1 odsto BDP, a što je veoma važno, imamo prostor i dalje ćemo se boriti da stalno povećavamo plate i penzije - rekla je Brnabićeva.

Kako je istakla, penzije će kumulativno, sa povišicom od novembra i januara, porasti za 20,8 odsto i da smo među retkim zemljama u Evropi koje uprkos raznim krizama i ratu u Ukrajini, idemo u rast plata i penzija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike