Nove cene za registraciju automobila od sledeće nedelje

03.12.2022

08:37

0

Autor: 24sedam

Viša taksa na korišćenje podiže od četvrtka menjaju cenu godišnje registracije vozila

Nove cene za registraciju automobila od sledeće nedelje
tehnički pregled - Copyright Profimedia

Vlada Srbije odredila je najviše iznose lokalnih komunalnih taksi za vozila i ta promena će uticati i na cenu godišnje registracije vozila, javlja "Sputnjik".

Novi pravilnik bi trebalo da se objavi u četvrtak a takse su povećane i iznose od 710 do 7.110 dinara, u zavisnosti od kategorije vozila.

Za vlasnike vozila u kategoriji 1.200 kubika, ceh se uvećava za nekih 130 dinara a oni koji imaju žedne „zveri“ od 3.000 kubika trošak je i više od 1.300 dinara.

Registracija automobila kao što je, na primer, "fijat grande punto“ sada košta i do 21.000 dinara, a za „folksvagen pasat“ star desetak godina i do 22.300 dinara, navodi RTS.

Ova taksa je uvedena u decembru 2019. godine, i u narodu je poznata kao „"porez na luksuz", iako luksuzni automobili odavno nisu samo oni koji imaju ekstremno veliku kubikažu.

Najviši iznosi lokalne komunalne takse za držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina, propisani su Zakonom o finansiranju lokalne samouprave i usklađuju se s godišnjim indeksom potrošačkih cena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike