Koliko košta da postanete pilot: Nije skupo kao što mislite

23.11.2022

15:10

0

Autor: 24sedam

Avio kompanija „Vizer“ (Wizz Air) proširuje izbor kandidata za svoju Pilotsku akademiju, a do pilotske dozvole se može doći za mnogo manje od 62.000 evra, koliko obuka košta

Koliko košta da postanete pilot: Nije skupo kao što mislite
Pozivi iz snova: Piloti u kokpitu - Copyright Pixabay/y StockSnap

Put do komercijalne pilotske dozvole nije lak ali nije ni nedostižan, kažu iz kompanije „Vizer“ koja ima Pilotsku akademiju koju je od osnivanja 2017. godine, završilo više od 100 kandidata i koji su sada njeni piloti.

Program „Vizera“ je, kažu iz kompanije, jedinstven, jednostavan i finansijski pristupačniji način da se postane komercijalni pilot, piše Bizlife.rs.

Obuka, na koju mogu da se prijave kandidata sa malo ili bez iskustva, traje 18 meseci i dostupna je na Akademiji za obuku pilota u Mađarskoj i Vazduhoplovnoj školi Egnatia u Grčkoj.
Integrisani ATPL program kreće od početne obuke, gde polaznici stiču teoretsko znanje i veštine potrebne da se postane pilot. Polaznici koji uspešno prođu ovu obuku prelaze na naprednu, koja obuhvata petonedeljni kurs letenja avionom tipa „erbus A320“.

Nakon toga prolaze specijalnu „Vizer“ obuku pre nego što postanu punopravni kopiloti ove aviokompanije.

Kurs od 62.000 evra ali možete proći mnogo povoljnije

U poređenju sa programima drugih aviokompanija, ističu iz „Vizera“, ovaj kurs nudi najnižu cenu školarine od 61.460 evra. Međutim, polaznici plaćaju samo 13.950 evra pre kursa, a preostali deo školarine plaća ova aviokompanija ako polaznici ispune neophodne standarde nakon petomesečne obuke.

Polaznici plaćaju preostali deo školarine u ratama kada počnu da primaju punu platu kao kopiloti u „Vizeru“.

Iz kompanije ističu da je sada smanjena naknadu za prijavu na Pilotsku akademiju, na 85 evra u svim svojim letačkim školama. Ranije je bila 110 evra na Akademiji za obuku pilota i 148 evra na Vazduhoplovnoj školi Egnatia.

Otvorena vrata za buduće pilote

Zainteresovani se mogu detaljnije obavestiti na „Vizerovom“ virtuelnom Danu otvorenih vrata 12. decembra 2022. u 18h po lokalnom vremenu.

Oni koji završe akaemiju imaće priliku da lete sve brojnijom flotom novih, ultramodernih i održivih „erbas“ aviona na preko 1.100 linija ka blizu 200 destinacija u preko 50 zemalja.

Ovaj potez podržava „Vizerove“ ambiciozne planove da više nego utrostruči svoju flotu do 2030. godine i tako zaposli čak 4.600 novih pilota.

- Drago nam je što otvaramo hiljade radnih mesta za pilote u ovom uzbudljivom trenutku postojanog rasta za „vizer“. Naša pilotska akademija budućim pilotima nudi kvalitetnu obuku i razvoj, najbolje uslove i smanjene troškove kako bismo im pomogli da ostvare svoj san i postanu piloti. Ponosni smo što svojim pilotima nakon diplomiranja nudimo izuzetne mogućnosti za razvoj karijere, konkurentnu platu i atraktivan paket naknada i beneficija. Radujemo se susretu sa novom generacijom pilota na predstojećem Danu otvorenih vrata u nastojanju da odaberemo na stotine novih kandidata“, izjavio je Atila Tovari, direktor ATO obuke u „Vizeru“

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike