Saznali smo da se naša profesija gasi u isto vreme kad i javnost: Piloti Montenegro Erlajnsa traže hitan sastanak sa Krivokapićem

26.12.2020

16:12

0

Autor: J.B.O.

Dan kasnije naša profesija je nestala u ovoj državi

Saznali smo da se naša profesija gasi u isto vreme kad i javnost: Piloti Montenegro Erlajnsa traže hitan sastanak sa Krivokapićem
Montenegro Airlines - Copyright AP Photo/Risto Bozović

Piloti Montenegro Erlajnsa obratili su se, povodom gašenja te kompanije, Zdravku Krivokapiću, premijeru Crne Gore . Zatražili su hitan sastanak sa njim.

Pročitajte još:

– Način na koji je Vaša odluka o ”gašenju” Montenegro Eirlajnsa doneta i saopštena šokantna je i neprimerena praksi kakvu svet poznaje u ovoj delatnosti. Mi, piloti, saznali smo za Vašu odluku u istom trenutku kad i celokupna crnogorska javnost. Dan kasnije naša profesija je nestala u ovoj državi”, istakli su piloti u pismu Krivokapiću, koje objavljuje portal CdM.

Piloti naglašavaju da su vrlo skeptični i prema najavi crnogorske vlade da Crna Gora jednoga dana ponovo osnuje nacionalnu avio-kompaniju.

Da podsetimo, Ministar za kapitalne investicije Crne Gore, Mladen Bojanić, saopštio je u četvrtak da će Vlada ugasiti Montenegro Erlajns.

Rekao je da Vlada ne može da donese nijednu zakonitu odluku kojom će pomoći ovom avio-prevozniku, što znači prizemljenje aviona u najskorijem roku. Nakon sednice crnogorske Vlade Bojanić je rekao da je u planu osnivanje nove kompanije koja bi trebalo da bude operativna do sledeće turističke sezone.

Juče je sve oduševila “oproštajna poruka” pilota Montenegro Erlajnsa. Portal koji prati putanje aviona po svetu, zabeležio je neuobičajeno skretanje s puta aviona na letu od Podgorice ka Beogradu, što je protumačeno kao da je želeo da na nebu ostavi trag u obliku srca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike