Druga šansa: Dajners klub Beograd na prodaji upola cene

08.11.2022

08:11

0

Finansijska firma poznatog imena nudi se u stečaju za manje od 700.000 evra

Druga šansa: Dajners klub Beograd na prodaji upola cene
Copyright Profimedia

Firma "Diners club international Belgrade" u stečaju ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od 82 miliona dinara, objavio je stečajni upravnik.

Ovo je druga prodaja javnim nadmetanjem firme koja je procenjena na 164 miliona dinara (1,4 miliona evra).
Sa beogradskim „Dajnersom“ prodaju se portfolio potraživanja, poljoprivredno zemljište na teritoriji Lazarevca, zalihe komisione robe i nameštaj.
Javno nadmetanje za ovo preduzeće registrovano za pružanje finansijskih usluga, koje je u stečaju od 2017. godine, zakazano je za 23. decembar.

"Danjser klub Beograd" je 2017. godine u stečaju nakon što je brže-bolje raskinut ugovor sa "Erste Card" zbog toga što su "nakon zaključenja transakcije i formalnog preuzimanja vlasništva od strane 'Erste Card Cluba' utvrđene su nepravilnosti u poslovanju DCIB-a koje nisu bile prezentovane u postupku kupoprodaje i due dilligencea, a odnose se na utajene obaveze prema poveriocima te neispravno prikazivanje potraživanja od klijenata. Iznos nepravilnosti u finansijskim izveštajima vrlo je značajan te dodatna ulaganja u sanaciju navedenih dugovanja ne bi bila ekonomski opravdana“ - rečeno je tada iz "Erstea".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike