Penzioneri, dobra vest za vas! Od sutra penzije veće za devet odsto

31.10.2022

19:49

0

Autor: 24sedam

Kako je ranije najavljeno, to je prvo povećanje penzija od dva povećanja u novembru i januaru, koji će ukupno iznositi 20,8 odsto

Penzioneri, dobra vest za vas! Od sutra penzije veće za devet odsto
Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

Svim penzionerima u Srbiji će od sutra biti uvećane penzije za devet odsto.


Kako je ranije najavljeno, to je prvo povećanje penzija od dva povećanja u novembru i januaru, koji će ukupno iznositi 20,8 odsto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da će penzije od 1. novembra biti uvećane devet odsto, što znači da će prvi deo primiti samotalne delatnosti penzioneri 2. decembra, poljoprivredni penzioneri 6. decembra i biviši zaposleni penzioneri 10. decembra.

Vučić je rekao da će 1. januara uslediti dodatno povećanje penzija od 12,1 odsto, koje će penzioneri dobiti od 2. do 10. februara.

Srbija ima oko 1,7 milionera penzionera.

Kaalendar isplate za novembar

Prema kalendaru isplata koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, penzije će u novembru prvo primiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti, kojima će od 2. novembra početi da pristižu penzije za oktobar.

Profimedia
 

Isplata će početi istoga dana i za penzionere koji primanja dobijaju preko tekućih računa i za one koji ih dobijaju na kućnim adresama ili poštanskim šalterima.

Tri dana kasnije, 5. novembra kreće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere koji su se opredelili da primanja dobijaju preko tekućih računa, a za ostale penzionere iz ove dve kategorije 7. novembra.

Poslednji na redu za isplatu, kao i obično, biće najbrojniji penzioneri, a to su oni iz kategorije zaposlenih, kojima će, bez obzira na to kako primanja dobijaju, isplata početi 10. novembra.

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike