Fond PIO svim snagama za bolji društveni standard penzionera: "Cilj je integracija najstarijih građana u društvo"

07.06.2022

12:08

0

Autor: 24sedam

Svake godine izdvajaju se značajna novčana sredstva u skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija koji penzionerima donosi brojne benefite

Fond PIO svim snagama za bolji društveni standard penzionera: "Cilj je integracija najstarijih građana u društvo"
Penzioneri - Copyright Profimedia

Fondu PIO kontinuirano preduzima brojne aktivnosti kako bi svoje usluge učinio dostupnijim svim građanima, a prvenstveno našim starijim sugrađanima - penzionerima.

Svake godine izdvajaju se značajna novčana sredstva u skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija koji penzionerima donosi brojne benefite.

Boravak u rehabilitacionim centrima

Banjama Srbije godišnje se uputi oko 15.000 korisnika penzija u rehabilitacione centre Srbije na oporavak i rehabilitaciju u trajanju od 10 dana o trošku Fonda.

Paketi solidarne pomoći

Svake godine za oko 50.000 korisnika penzija sa najnižim primanjima vrši se priprema i dodela tipiziranih paketa solidarne pomoći u hrani i kućnim potrepštinama u cilju unapređenja standarda korisnika penzija. 

Realizacija kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija

Za penzionere se, u skladu sa epidemiološkom situacijom, organizuju kulturne i sportsko-rekreativne manifestacije na nivuou opština i gradova, čiji je cilj podsticanje integracije starih lica u društvo. Tako se organizuju regionalni susreti, mini olimpijade zdravlja, sporta, rekreacije, kulture, ekologije i realizuju se centralne manifestacije ovog tipa. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike