Fond PIO omogućio građanima uvid u uslove za ostvarivanje prava po međunarodnim sporazumima o socijalnoj sigurnosti

13.04.2022

13:45

0

Autor: 24sedam

Na ovaj način Fond PIO nastavlja da unapređuje komunikaciju sa korisnicima svojih usluga i da im olakšava ostvarivanje prava

Fond PIO omogućio građanima uvid u uslove za ostvarivanje prava po međunarodnim sporazumima o socijalnoj sigurnosti
Ilustracija - Copyright Profimedia

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je građanima koji su deo staža ostvarili u inostranstvu i drugim zainteresovanim korisnicima usluga, omogućio uvid u uslove za ostvarivanje prava u 2022. godini u svim državama sa kojima Republika Srbija ima potpisane sporazume o socijalnoj sigurnosti.

Na zvaničnom sajtu RF PIO (u obe verzije – za računar i telefon) zainteresovani građani mogu na naslovnoj stranici, u levom meniju – u rubrici Prava po međunarodnim ugovorima, kao i u desnom meniju – u rubrici Propisi (Međunarodni ugovori), pronaći sve relevantne informacije o ostvarivanju pojedinih prava (priznavanje radnog staža, isplata penzija i drugih davanja) predviđenih bilateralnim ugovorima o socijalnom osiguranju koje je Srbija do sada potpisala sa 32 zemlje.

Na ovaj način Fond PIO nastavlja da unapređuje komunikaciju sa korisnicima svojih usluga i da im olakšava ostvarivanje prava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike