Poreznici kontrolisali ugostiteljske objekte: Evo šta su otkrili u Guči, a šta u Vrnjačkoj Banji i na bazenima

11.08.2022

10:39

0

Poreska uprava Srbije sprovela je ukupno 266 kontrola objekata širom zemlje

Poreznici kontrolisali ugostiteljske objekte: Evo šta su otkrili u Guči, a šta u Vrnjačkoj Banji i na bazenima
1659864484_guca-cene-sok-trubaci-ugostitelji-fotorina5 - Copyright RINA

Poreska uprava saopštila je danas da je od 266 sprovedenih kontrola, koje su podrazumevale obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod, u 193 slučaja kontrole su bile bez nepravilnosti, dok u 73 objekta nije evidentiran promet preko fiskalnih uređaja.

Utvrđene su brojne nepravilnosti prilikom kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja na teritoriji Srbije, pri čemu je težište bilo na kontroli poreskih obveznika na turističkim destinacijama, muzičkim manifestacijama, kao i obveznika koji se bave sportskom i rekreativnom delatnošću.

Na Saboru trubača u Guči, prilikom kontrole u šest maloprodajnih objekta su utvrđene nepravilnosti prilikom evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja. U isto toliko objekata, utvrđene su nepravilnosti i prilikom kontrole u Vrnjačkoj Banji na manifestaciji "Dani Bate Stojkovića".

Kontrolisano je i evidentiranje prometa na bazenima i u objektima, unutar bazena na Novom Beogradu, Voždovcu, u Zemunu, Dobanovcima, Smederevu i u Požarevcu.

U sedam slučajeva, utvrđeno je neizdavanje fiskalnih računa za promet roba i pružanja usluga.

Ilustracija/Unsplash/Jakob Rubner
 

Inspektori Poreske uprave, kontrolisali su i poslovanje objekata na kupalištima "Pačir" u Subotici i "Štrand" u Novom Sadu. Tom prilikom, kod pet poreskih obveznika je utvrđeno da ne izdaju fiskalne račune. U svim slučajevima kršenja poreskih propisa, primenjuju se kazne u skladu sa zakonskim odredbama.

Poreska uprava navodi da, zahvaljujući novom modelu fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu, u realnom vremenu, na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Republici i zbog toga je u mogućnosti je da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze.

Stoga, poziva sve obveznike fiskalizacije da poštuju poreske propise, koji regulišu izdavanje fiskalnih računa prilikom prometa roba i usluga i na taj način izbegnu nepotrebne kontrole i kazne.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike