Prvi srpski token dobro prošao: Fin token skupio 20,5 miliona dinara

02.07.2022

10:11

0

Inicijalna ponuda prvog srpskog digitalnog tokena „Finsport faktoring tokena“ završena je uspešno

Prvi srpski token dobro prošao: Fin token skupio 20,5 miliona dinara
Ilustracija - Copyright Profimedia Pixabay

U inicijalnoj ponudi prvog srpskog finansijskog tokena je bilo 32.250 komada, ukupne vrednosti 35,25 miliona dinara (oko 275.000 evra) a prodato je 20.527 komada, ukupne vrednosti preko 20,5 miliona dinara (oko 175.000 evra).

IPO je zasvršen 28. juna u ponoć prodato je 58,23 posto ukupnog iznosa ponude, čime je prag uspešnosti premašen za gotovo 75 posto, saopštio je izdavalac „Finspot“.

- Sa velikim zadovoljstvom imamo priliku da čestitamo svima koji su verovali u naš projekat i koji su bili spremni da ulože u FIN. Svi zajedno smo pokazali da je srpsko tržište spremno i zainteresovano za uvođenje inovacija u svetu finansija i da prepoznaje prave prilike koje su sada i kod nas počele da se pojavljuju - rekao je direktor kompanije „Finspot“, Davor Papac.

Iako je ponuda završena, zainteresovani će i dalje moći da kupe FIN tokene putem „Finspot“ platforme, a proces je moguće započeti jednostavnim otvaranjem naloga na linku koji je dostupan na internetu.

Početkom juna Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije odobrila je „Finspotu“ objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara.

„Finspot“ kao fintek kompanija sa licencom za faktoring Ministarstva finansija Republike Srbije posluje na domaćem tržištu od januara 2021. godine, i za to vreme pomogla je velikom broju mikro, malih i srednjih preduzeća u prevazilaženju izazova likvidnosti pružajući mogućnost finansiranja nedospelih faktura u kratkom roku.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike