Kredit EBRD namenjen lokalnim malim i srednjim preduzećima u Srbiji

13.06.2022

13:36

0

Autor: 24sedam

Oko 70 odsto sredstava programa biće izdvojeno za ulaganja u tehnologije koje štede energiju i zelene tehnologije

Kredit EBRD namenjen lokalnim malim i srednjim preduzećima u Srbiji
Copyright Pixabay

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Unikredit lizing Srbija potpisale su danas Ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 15 miliona evra namenjenih lokalnim malim i srednjim preduzećima (MSP). Kreditna linija će omogućiti da se finansiranje lizinga proširi na privatna preduzeća u Srbiji, podstičući ih da ulažu u standarde visokih performansi, tehnologije i usluge, omogućavajući im da postanu konkurentniji i energetski efikasniji.

Oko 70 odsto sredstava programa biće izdvojeno za ulaganja u tehnologije koje štede energiju i zelene tehnologije, dok će ostatak podržati ulaganja u automatizaciju, povećanje produktivnosti, kvalitet i bezbednost proizvoda.

Ugovor je potpisao potpredsednik EBRD Alen Pilu tokom svoje zvanične posete zemlji.

- Zadovoljstvo nam je što nastavljamo našu odličnu saradnju sa Unikredit lizingom i što možemo zajednički da produžimo ovu novu kreditnu liniju koja će podržati oporavak i razvoj lokalnog poslovanja - naglasio je on.

Ana Milić, predsednica IO Unikredit lizing Srbija, ističe da su ponosni što su u mogućnosti da kroz ovu kreditnu liniju još jednom podrže mala i srednja preduzeća u našoj zemlji.

- Posebno je važna činjenica da će mala i srednja preduzeća kroz ovu kreditnu liniju moći da nastave sa unapređenjem energetske efikasnosti i zelene ekonomije, što je jedan od osnovnih postulata našeg poslovanja - izjavila je Ana Milić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike