Bloomberg Adria predstavljena srpskim biznismenima

01.06.2022

09:55

0

Autor: 24sedam

Bloomberg Adria, kao prva multiplatformska mreža za poslovne vesti u jugoistočnoj Evropi, predstavljena je biznis zajednici u Beogradu

Bloomberg Adria predstavljena srpskim biznismenima
Telekom Srbija, Vladimir Lucic - Copyright Promo/24sedam/Bloomberg Adria

Ovaj medijski servis poslovaće po licenci svetskog poslovnog lidera u oblasti medija, prestižnog brenda Bloomberg, a više od 130 novinara, analitičara, finansijskih i drugih stručnjaka objavljivaće poslovne i finansijske vesti i analize, u redakcijama u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Skoplju i Sarajevu.

Kako je saopšteno, koristiće snagu 2.700 novinara i analitičara iz Bloomberg News iz 120 zemalja i stvoriti izvor vesti koji će kombinovati lokalno izveštavanje sa opsežnim pokrivanjem privreda i tržišta širom sveta. Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da će ta mreža kredibilnim i kvalitetnim informisanjem doprineti razvoju budućih investicija i ekonomskom rastu Srbije i regiona.

Brnabić navodeći da je naš region mali, kaže da je zato izuzetno važno da se zajedno razvijamo i podržavamo kako bismo mogli da rastemo u skladu sa potencijalima koje imamo.

Promo/24sedam/Bloomberg Adria
Ana Brnabić

- Dostupnost tačnih informacija i razmena informacija na regionalnom nivou iz pouzdanih, nezavisnih izvora nikada nije bila važnija - istakla je Brnabić.

Konstantin Kocias, direktor Blooberg LP za Evropu, naveo je da se ovaj region brzo razvija i izrazio zadovoljstvo što sa lokalnim partnerom dele posvećenost ka nezavisnom novinarstvu i produkciji pouzdanog sadržaja zasnovanog na podacima.

Promo/24sedam/Bloomberg Adria
Konstantin Kocias

- Bloomberg Adria će pružati vrhunske, globalne poslovne vesti koje će regionalnoj zajednici pomoći da ostanu informisani putem TV, digitalnih, mobilnih i društvenih platformi - kazao je Kocias.

Telekom Srbija kao partner

Kompanija „Telekom Srbija“ partner je Bloomberg Adrie, a generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić kaže da su veoma ponosni što su se pridružili projektu Bloomberg Adria u poduhvatu koji će pomoći da publika širom jugoistočne Evrope dobije relevantne, pouzdane informacije.

Promo/24sedam/Bloomberg Adria
 

- Uticaj ove platforme ide i daleko dalje od toga. Ona će biti u stanju da osnažuje lidere da donose odluke zasnovane isključivo na činjenicama - kazao je Lučić.

Telekom Srbija ove godine ponosno obeležava 25 godina postojanja i trenutno broji preko 11 miliona korisnika, a kao medijski lider koji uspešno posluje u svim zemljama bivše Jugoslavije kroz kanale Arena Channels Group i kao telekomunikacioni operator, pokazao se kao pouzdan partner najvećim telekomunikacionim i medijskim brendovima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike