Povratak u kancelariju košta: Otkrivena tri razloga za veliku uštedu prilikom rada od kuće!

29.05.2022

09:14

0

85 odsto ispitanika reklo kako veruje da mogu da održe ovu uštedu i na duži rok - kroz hibridne rasporede u poslu

Povratak u kancelariju košta: Otkrivena tri razloga za veliku uštedu prilikom rada od kuće!
Rad od kuće - Copyright Pexels

Hibridni radni aranžmani koji obuhvataju rad od kuće su danas veoma popularni. Ima više razloga za to, a samo jedan od mnogih je taj što radnicima mogu uštedeti hiljade evra/dolara svake godine.

Najnovije istraživanje tehnološkog konglomerata Cisco je ove godine sprovedeno među više od 6.000 ispitanika iz Singapura, Malezije, Indonezije, Tajlanda, Vijetnama i sa Filipina. Istraživanje pokazuje da je 86 odsto radnika uštedelo novac radeći delimično od kuće sam tokom protekle godine.

Godišnje je prosečna ušteda dostigla više od 7.500 dolara. Na osnovu toga je 85 odsto ispitanika reklo kako veruje da mogu da održe ovu uštedu i na duži rok - kroz hibridne rasporede u poslu. Možda je to razlog zašto je "samo 5 odsto reklo da želi da se u potpunosti vrati u kancelariju", pokazalo je istraživoanje Cisco-a.

Prema ispitanicima, tri najveća domena u kojima su hibridni radnici uštedeli novac jesu: putovanje do/sa posla, hrana i društveni događaji. Oko 88 odsto ispitanika kaže da im hibridni rad donosi uštedu u kontekstu goriva i drugih troškova vezanih za transport, dok je 75 odsto reklo da troši manje na hranu i zabavu, piše CNBC.

Unsplash
 

Čak 60 odsto ispitanika otkriva da su uštedeli na načinu života posle posla i kada je reč o društvenim aktivnostima.

- Pre pandemije, izlazili biste sa prijateljima (posle posla), gledali biste film, išli na piće. Sa pandemijom, svi smo postali veoma oprezni - rekao je jedan od lidera iz kompanije za azijski region.

Pixabay
 

Istraživanje pokazuje da hibridni rad štedi zaposlenima u jugoistočnoj Aziji oko 144 dolara nedeljno. Anketa je pokazala da bi skoro 3 od 4 ispitanika uzelo u obzir ove uštede kada razmišljaju o promeni posla. Ali, istaklo se još nešto. Veliki procenat ljudi je tokom perioda karantina dobio kućne ljubimce da im prave društvo, pa je zanimljivo kako im je sada izazov da pronađu način da se brinu o njima dok su na poslu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike