Akcije popularne društvene mreže za samo jedan dan pale 43 odsto, i povukle i ostale za sobom!

25.05.2022

14:59

0

Sve se odigralo nakon upozorenja investitorima

Akcije popularne društvene mreže za samo jedan dan pale 43 odsto, i povukle i ostale za sobom!
Veliko brisanje na berzi - Copyright Profimedia Pixabay

Akcije Snepčeta su u utorak pale za 43 odsto, što je najgori dan trgovanja ikada za kompaniju, a to je povuklo niz drugih akcija društvenih medija i kompanija za digitalno oglašavanje.

Pad dolazi nakon što je Snepčet u ponedeljak izdao upozorenje investitorima u kome je rekao da neće ispuniti sopstvene ciljeve u pogledu prihoda i prilagođene zarade u tekućem kvartalu, piše CNBC.

- Od kada smo izdali smernice 21. aprila 2022. godine, makroekonomsko okruženje se pogoršalo dalje i brže nego što se očekivalo - navela je matična kompanija Snepčeta.

Njihove akcije pale su za oko 84 odsto u odnosu na maksimum od 52 nedelje u septembru 2021. godine i pale su za više od 72 odsto do danas.

Podnošenje zahteva je takođe dovelo do toga da se kolege u velikoj meri oslanjaju na oglašavanje u popodnevnim satima. Akcije Mete su pale za 7,62 odsto, Roka za 13,74 odsto, a Pinteresta za 23,64 odsto. Alfabet i Tviter pali su za 4,95 i 5,49 odsto.

Snepovo upozorenje takođe utiče na industriju reklamnih tehnologija. Trejd desk je pao za 18,51 odsto, Magnite za 13,15 odsto a PubMatic za 15,85 odsto.

- Očekujemo da će sve platforme za onlajn oglašavanje osetiti neki uticaj značajnog povlačenja potrošača - rekli su analitičari Morgan Stenlija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: CNBC

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike