Upozorenje investitorima: Reklama za fond bez zvanične dozvole

04.05.2022

09:37

0

Komisija za hartije od vrednosti upozorava pojedine fondove kojie se reklamiraju kao „visoko regulisani“ nemaju dozvolu za rad u Srbiji

Upozorenje investitorima: Reklama za fond bez zvanične dozvole
Copyright Pixabay

Srpska Komisija za hartije od vrednosti (SEC) upozorila je investicionu javnost da se sa internet stranice serbianbuildfund.com promoviše investiranje u investicione fondove bez neophodne dozvole.

Kako se navodi u objavi na internet stranici Komisije, "Serbian Build Fund" se reklamira kao "prvi srpski investicioni fond za upravljanje nekretninama, visoko regulisan i revidiran od strane vodećih kompanija u oblasti revizije i knjigovodstva", a to čini i na LinkdInu, Fejsbuku i Instagramu.

Komisija navodi da ovaj "fond", koji se direktno poredi sa otvorenim investicionim fondovima sa javnom ponudom koji rade uz dozvolu Komisije i posluju u skladu sa regulativom, tu dozvolu nema.

- Da bi investicioni fond poslovao u skladu sa zakonom neophodno je da poseduje dozvolu Komisije za hartije od vrednosti. "Serbian Build Fund" ne poseduje dozvolu Komisije za hartije od vrednosti - navela je Komisija.

Komisija je najavila da će u svim slučajevima obavljanja delatnosti bez odgovarajuće dozvole preduzimati mere.

- Ipak, to ne znači da su prevare nemoguće, a u interesu investitora je da postupaju sa dužnom pažnjom - upozorila je Komisija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike