Stan na Vračaru od 15 kvadrata prodaju za 45.000 evra: Označili ga kao premium - a on smešten u suterenu, sa kuhinjom u hodniku...

25.04.2022

10:16

0

Na Vračaru prodaju stan od 15 kvadrata za 45.000 evra, što znači da je cena po kvadratu 3.000 evra

Stan na Vračaru od 15 kvadrata prodaju za 45.000 evra: Označili ga kao premium - a on smešten u suterenu, sa kuhinjom u hodniku...
hadzi prodanova1 - Copyright Printscreen/Google Maps/Profimedia

Postoji tzv. "život u malom" (eng. small living) koji najčešće podrazumeva malene kuće (eng. tiny houses) veličine 40-50 kvadrata, što kada se malo bolje razmisli i nije tako maleno - posebno u poređenju sa onim "drugim životom u malom" koji se odnosi na mini stanove.

Verovali ili ne, neki ljudi uspevaju da se skuće i funkcionišu i u 12 ili 15 kvadrata. U oglsima su pronađena tri stana u Beogradu od 12 m2, čija se cena kreće od 22.000 evra pa naviše, ali ovaj najnoviji je "pobednik".

Naime, na Vračaru prodaju stan od 15 kvadrata za 45.000 evra, što znači da je cena po kvadratu 3.000 evra. Zanimljivo je da je jedinica oglašena kao "premium", ali sudeći po fotografijama koje se mogu naći na jednom domaćem sajtu za oglašavanje - taj epitet nije primeren.

Jedinica se nalazi u suturenu, što je u startu "minus", a prema opisu iz oglasa - renovirana je, odmah useljiva, ima norveške radijatore i u pitanju je stara gradnja.

- Na par koraka od XIV- te gimnazije u srcu Krunskog venca imamo u ponudi garsonjeru od 20 m2 sa terasom od 5m2 koja je u pločicama i uredno ograđena. Ova mala kutija od stana izlazi na dve ulice okrenuta ka dvorištu koji ima mali sređen japanki vrt pun zelenila. Garsonjera ima sigurnosna vrata ulazna, mini hodnik koji je i predviđen da tu bude mala čajna kuhinja, kupatilo sređeno, i jednu sobu. PVC terasna vrata. Vredi pogledati!!!! - autentičan je tekst oglasa, piše Telegraf.

Stan se nalazi u Hadži Prodanovoj ulici, na Vračaru, a fotografije govore da zidovi nisu dovršeni, stan deluje "ukopano", bez prozora, sa kupatilom koje nisu prema "premium" standardima kao i ostatak stana.

Dakle, postavlja se pitanje na koji način i po kojim kriterijumima vlasnici stanova svoje objekte klasifikuju kao "premijum", i da li baš svaki prostor na Vračaru treba da vredi papreno?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike