Premijerka Brnabić: Nagrade medicinarima, veće državne plate ostalima

05.11.2020

09:13 >> 13:56

0

Premijerka najavila po 10.000 dinara zdravstvenim radnicima, a nešto veće plate i penzije dogodine

Premijerka Brnabić: Nagrade medicinarima, veće državne plate ostalima
Copyright Profimedia

Zdravstveni radnici dobiće do kraja godine jednokratnu nagradu od 10.000 dinara, izjavila je jutros premijerka Ana Brnabić.

– Pored ogromnih vanrednih troškova koje smo imali, mi smo tokom ove godine povećali plate svim zdravstvenim radnicima za 10 odsto, i sada ćemo im do kraja godine dati i nagradu od 10.000 dinara – rekla je Brnabićeva gostujući na TV Prva.

Ističe da se skoro nigde u Evropi neće desiti da se povećavaju plate i penzije, kao što će to biti u Srbiji.

Pročitajte još:

Agonija turističkih agencija: Osiguranja odustala, država ostala jedina nada

Sudbina crnog zlata: Rusi se ne odriču nafte

Brnabićeva kaže da trenuto deluje da će ove godine privredni pad Srbije iznositi između 0,1 i 0,7 odsto, što će biti daleko najmanji pad u Evropi.

– Prihodi nam ne padaju tako drastično. Uz domaćinsko raspolaganje sredstvima i uz to da će javni dug i dalje biti ispod 60 odsto BDP-a, mi možemo da kažemo, uz projekcije, i naše, i MMF, i Svetske banke, da ćemo imati privredni rast u 2021. od 5,5 ili šest odsto. Znamo da od 1. januara možemo, i da za to imamo prostor, čak i sa konzevativnim planiranjem, da povećamo nešto plate i značajno penzije – naglasila je Brnabićeva.

Premijerka kaže i da je sa ministrima pre nekoliko dana prošla kroz sve projekte koji treba da se nastave i one koji moraju da se započnu u 2021. godini, koji su, kako je rekla, važni za unapređenje kvaliteta života građana.

Navodi da cela Vlada radi kao tim, da se na svake tri nedelje sastaje Savet za BDP, da se do detalja upravlja svakim projektom, i da je u tom smislu odlična saradnja sa Ministarstvom finansija, za koje kaže da je izuzetno efikasno i brzo u preraspodeli sredstva za projekte.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike