Nadležni će ispitati Drobnjaka kako je zaradio novac i prebacio ga u Švajcarsku

28.02.2022

11:00

0

On je dodao i da je siguran da će ga, kako kaže, nadležni organi pitati i sa kim je zajedno radio taj posao

Nadležni će ispitati Drobnjaka kako je zaradio novac i prebacio ga u Švajcarsku
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak otvorio račun i prebacio novac u Šavajcarsku u vreme bivše vlasti, 2006. ili 2008. godine, kao i da će nadležni organi ispitati Drobnjaka kako je zaradio taj novac i prebacio ga u Švajcarsku.


Vučić je istakao da je Drobnjak taj novac prebacio u vreme vlade Dragana Ðilasa, Marinike Tepić, Vuka Jeremića i drugih. "Tako Drobnjak nema danas novac koji je, na primer, prebacio 2016. ili 2018. godine, već u ono vreme velike i opšte krađe i pljačke kada su neki trpali po 600 miliona evra, Drobnjak je stavio ne znam koliko stotina hiljada evra i prebacio tamo", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako komenatriše navode NBS koja je rekla da Drobnjak nije tražio od njih odborenje za otvaranje tog računa.

-Molim NBS da nam da sve podatke o tačnom datumu prebacivanja tog novca na švajcarske račune i da nam Drobnjak objasni kako je u to vreme taj novac zaradio - poručio je Vučić.

On je dodao i da je siguran da će ga, kako kaže, nadležni organi pitati i sa kim je zajedno radio taj posao.

-Ko mu je iz vlade omogućio da to na takav način zaradi, i da na takav način taj novac stavi u švajcarske banke -  dodao je Vučić.
 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike