Pažnja! Korisnici Fejsbuka u Srbiji na udaru: Ne nasedajte na ovu poruku, možete ostati bez novca

25.02.2022

13:06

0

Da je reč o prevari, korisnici Fejsbuka su primetili iz samog pravopisa poruke

Pažnja! Korisnici Fejsbuka u Srbiji na udaru: Ne nasedajte na ovu poruku, možete ostati bez novca
viber_image_2022-02-25_14-04-30-329 - Copyright 24sedam/M. Sh

 

Korisnici interneta ovih dana su postali žrtve još jedne od prevara nakon što im na mejl stižu poruke od kurirske sklužbe u kojima ih obaveštavaju da isporuka nije uspela, te će paket biti vraćen. Reč je o još jednoj u moru prevara koja za cilj ima krađu ličnih podataka

Naime, korisnik Fejsbuka poslao je jednoj stranici fotografiju poruke koju je našao u svom elektronskom sandučetu uz naznaku da je reč o prevari.

"Poštovani primatelju paketa, sa žaljenjem vas obaveštavamo da će vaš paket koji je stigao 21.02.2022. biti vraćen. A zbog pandemije korona virusa ne možemo prepustiti paket vašem komšiji. Morate zakazati novu dostavu. To se može dogoditi ako je adresa pogrešna. Za zahtev za dostavu ovog paketa ispunite obrazac na našoj veb stranici", piše u mejlu uz adresu magacina uz "dugme" koje vodi na link putem kojeg se zakazuje nova isporuka i gde će vam biti traženi lični podaci.

Da je reč o prevari, korisnici Fejsbuka su primetili iz samog pravopisa poruke, koja je mešavina srpskog i hrvatskog jezika, odnosno jekavice i ekavice.

Društvena mreža Fejsbuk neprestano je pod napadima hakera, a trenutno aktuelna prevara koju prijavljuju korisnici odnosi se na link navodnog video snimka u kojem se pojavljuje osoba u čiji inboks je stigla poruka. Klinkom na link izlažete svoje privatne podatke i hakeri lako dolaze do njih.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike