Završen konkurs "Moja prva plata": Stiglo više od 17.000 prijava

09.11.2020

15:28

0

Na portalu Moja prva plata biće objavljena konačna lista poslodavaca sa brojem odobrenih izvršilaca za svakog poslodavca najkasnije do 27. novembra

Završen konkurs "Moja prva plata": Stiglo više od 17.000 prijava
Copyright Pixabay

Prijavljivanje kandidata u okviru Projekta “Moja prva plata” završeno je, a u predviđenom roku 17.081 kandidat uspešno se prijavio za neku od 12.559 pozicija koju je ponudilo 7.524 poslodavca, saopštila je danas Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

Nalog na portalu Moja prva plata otvorilo je 22.948 mladih. Poslodavci iz privatnog sektora imaju rok za selekciju i povezivanje sa kandidatima do 15. novembra, do ponoći.

Iz NSZ pozivaju sve poslodavce koji još uvek nisu završili proces selekcije i poslali ponude kandidatima, da to učine što pre, kako bi se povezivanje uspešno završilo u predviđenom roku.

Poslodavci iz javnog sektora će dobiti obaveštenje o daljim aktivnostima nakon 16. novembra.

Pročitajte još: Srbija u zoni slobodne trgovine: Putin potpisom ratifikovao sporazum

Pročitajte još: Mali: Visok deficit budžeta posledica borbe sa pandemijom

Na portalu Moja prva plata biće objavljena konačna lista poslodavaca sa brojem odobrenih izvršilaca za svakog poslodavca najkasnije do 27. novembra.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe, poslodavca i izabranog kandidata, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, vršiće se u periodu od 28. novembra do 14. decembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike