Socijalno-ekonomski savet prihvatio predlog za smanjenje akciza na gorivo, na potezu država!

26.01.2022

15:04

0

SES je razmatrao i nacrt Zakona o radnim praksama, kao i reformu sistema neporeskih prihoda i reformu obrazovanja

Socijalno-ekonomski savet prihvatio predlog za smanjenje akciza na gorivo, na potezu država!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Pixabay/Profimedia

Članovi Socijalno- ekonomskog saveta (SES) nisu na današnjoj sednici dali pozitivno mišljenje o nacrtu Zakona o radnim praksama ali su se, kako je izjavio predsedavajući Saveta Miloš Nenezić dogovorili oko brojnih drugih inicijativa socijalnih partnera, među kojima je i ona o smanjenju akciza na evro-dizel za komercijalnu transportnu privredu.

O njoj, kako je Nenezić rekao na konferenciji za novinare, posle sednice SES-a, tek treba da se izjasni Ministarstvo finansija.

Nenezić je rekao da je prihvaćena inicijativa Unije poslodavaca Srbije za reformu sistema neporeskih prihoda, reformu obrazovanja.

- Razgovarali smo i o minimalnoj ceni rada u situaciji kada poskupljuju mnogi proizvodi što utiče na standard građana i poslovanje privrede - rekao je on, i dodao da će se o tome ove godine često razgovarati ne samo na sednicama SES-a, već i drugih socijalnih partnera, kao i Vlade Srbije.

Naveo je da je podržana inicijativa pokrajinskog Socijalno-ekonomskog saveta za izmenu propisa za poboljšanje položaja majki preduzetnica.

Ministarka za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević je navela da pozitivno mišljenje na nacrt zakona o radnim praksama nije dato zbog kratkih rokova, pa je odlučeno da se neka predložena rešenje izmene.

Goran Milić iz Saveza samostalnih sindikata Srbije je naveo da je razmatrana inicijativa iz Pirota, koja se odnosi na to da li se minimalna cena rada može utvrđivati dva puta godišnje.

- Zaključili smo da se sa 35.000 dinara teško može živeti, posebno zbog rasta cena poslednjih meseci - rekao je on.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike