Diskaver karticama plaćaće se i u Srbiji: Novi partner DINA sistema

19.01.2022

09:13

0

Autor: 24sedam

Narodna banka Srbije i kompanija „Diskaver“ (Discover) potpisali su strateški sporazum

Diskaver karticama plaćaće se i u Srbiji: Novi partner DINA sistema
dina kartica Katarina Mihajlović (4) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Narodna banka Srbije i kompanija „Diskaver“ potpisale su strateški sporazum o prihvatanju kartica „Diskaver global netvork“ na mreži nacionalne platne kartice „dinakard“, objavila je centralna banka Srbije.

Sporazum omogućava korisnicima kartica „diskaver“, „dajners klub internešenel puls“ i „netvork alajans“ (Network Alliance) da svoje kartice koriste na prihvatnoj mreži „dinakarda“, koja uključuje prodajna mesta (POS), platforme za e-trgovinu i bankomate širom Srbije.

Ovaj sporazum, kako je navedeno, unapređuje strategiju NBS da platni sistem „dinakard“ poveća broj dostupnih opcija za plaćanje u Srbiji, a potrošačima pruža veći izbor načina plaćanja.

Sporazum će korisnicima "Diskaver global netvorka“ omogućiti pristup na više od 111.000 POS terminala i više od 3.000 bankomata širom Srbije.

- Strateško partnerstvo s kompanijom „Diskaver“ jača kontinuirane napore Narodne banke Srbije da ponudi više opcija plaćanja i bezgotovinskog plaćanja širom naše zemlje.

Verujemo da će ovaj novi savez s „Diskaver globa netvorkom“ omogućiti svim korisnicima širom te mreže vrhunsko iskustvo kupovine u našoj zemlji - rekla je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

Potpredsednik za međunarodna tržišta u „Diskaver global netvorku“, Met Sloun, je rekao da se nadogradnjom snažnog partnerstva s Narodnom bankom Srbije dopunjuje strategija kompanije za stvaranje svetskih saveza koji potrošačima pružaju više izbora u načinu i mestu plaćanja.

„Dinakard“ je nacionalna platna kartica Republike Srbije, kojom upravlja Narodna banka Srbije.

Sa 20 lokalnih banaka izdavalaca i više od pet miliona kartica koje se mogu koristiti u prihvatnoj mreži „dinakard“ u Srbiji, to je najveća kartična šema u zemlji.
„Diskaver fajnenšel servisiz“ je kompanija za digitalno bankarstvo i usluge plaćanja s jednim od najpriznatijih brendova u finansijskim uslugama u SAD.

Od svog osnivanja 1986. godine, kompanija je postala jedan od najvećih izdavalaca kartica u SAD. Izdaje karticu „diskaver“ i nudi privatne studentske zajmove, lične zajmove, stambene kredite, tekuće i štedne račune i potvrde o depozitu kroz svoje bankarsko poslovanje.

„Diskaver fajnenšel servisiz“ upravlja „Diskaver global netvorkom“, koji se sastoji od „Diskaver netvorka“, s pristupom milionima trgovačkih i gotovinskih lokacija, „PULSE-om“, mrežom vodećih bankomata/debitnih u zemlji i „Dajners klab internešenelom“, globalnom mrežom plaćanja, koja je prihvaćena širom sveta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike