Dugovali toplani, otišli „pod led“: Dunav Grupa Agregati u stečaju

16.04.2021

11:31

0

Autor: G.M.Š.

Izvor: Tanjug

Dug novosadskoj toplani „doveo“ je „Dunav Grupa Agregatima“ stečajnog upravnika na prag

Tanjug/Tanja Valić

Zbog trajnije nesposobnosti plaćanja, Privredni sud u Novom sadu otvorio je stečajni postupak nad dužnikom “Dunav Grupa Agregati” AD i za stečajnog upravnika imenovao je Radovana Ivetića, navodi se u dokumentu koji je objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, koja je nadležna za stečajeve.

Stečaj je otvoren na predlog JKP “Novosadska toplana” a zbog ukupno 48,5 miliona dinara koliko Agregati duguju za isporučenu toplotnu energiju i obračunatu kamatu.

“Dunav Grupa Agregati” AD je prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti u punom vlasništvu “Dunav Grupe” DOO, a na svim akcijama postoji upisano založno pravo.

Prema Agenciji za privredne registre “Dunav Grupa” DOO u vlasništvu je “JKR Natural Resource Exploitation B. V” iz Holandije, a zakonski zastupnik je kontroverzni biznismen Dušan Borovica.

“Dunav grupa agregati” je jedan od najvećih poreskih dužnika u državi među preduzećima kojima je oduzet PIB, pisao je u februaru novosadski portal Radija 021.

Pročitajte još:

Kako pokazuje javno dostupna dokumentacija Poreske uprave, tri preduzeća Dušana Borovice, “Borovica transport” (stečaj), te “Dunav grupa agregati” i “Borovica transport – Put” (oduzet PIB u oba slučaja), zajedno duguju više od 1,1 milijardu dinara za porez.

Od Borovičinih preduzeća aktivno je samo “Bački putevi”, koje u Rumi deli adresu sa veoma uspešnim “DMB Shipping”, kojese u javnosti takođe povezuje sa Boroviciom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti