DFC finalizuje garancije za srpska mala i srednja preduzeća

13.04.2021

10:16

0

U narednim nedeljama mogu se očekivati aktivnosti američke Finansijske korporacije za međunarodni razvoj (DFC), najavio je ambasador SAD u Srbiji, Entoni Godfri

Tanjug/Dragan Kujundzić

– DFC je i dalje aktivna u Srbiji i nadam se da ću u roku od nekoliko nedelja moći da objavim nove korake našeg projekta vezane za razvoj bankarskih garancija za mala i srednja preduzeća -rekao je Godfri i dodao da se na tome radi sa Vladom Srbije i srpskim bankama.

Ambasador je dodao da se te aktivnosti sprovode u cilju jačanja jasne posvećenosti SAD onome u šta veruju – a to je da su mala i srednja preduzeća najbolji motor za ekonomski rast zemlje.

– Želimo da se fokusiramo na to i to će biti veliki deo uspeha kome težimo – rekao je Godfri u Vladi Srbije nakon potpisivanja amandmana na produžetak razvojnog partnerstva Vlade SAD i Ministarstva za evropske integracije, a koji uključuje i dodatna 22 miliona dolara bespovratne pomoći Srbiji u 2021. godini.

Pročitajte još:

Kancelarija DFC u Beogradu otvorena je u septembru kao konkretizacija dela Vašingtonskog sporazuma Beograda i Prištine sa SAD.

Godfri je ranije naveo da Sporazum pokazuje posvećenost Vašingtona ekonomskoj budućnosti Srbije kao i da će to omoguciti “da DFC upotrebi ceo svoj spektar finasijskih instrumenata kao što su finansiranje duga, kapitalne investicije, osiguranje od političkog rizika i kadrove za tehničku pomoć”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti