Burno na tržištu kriptovaluta: Eterijum galopira

09.05.2021

16:53

0

Razlog za to je rastući interes institucionalnih ulagača i procvat DeFi projekata koji se razvijaju u ekosastavu eterijum

Foto:Pixabay/WorldSpectrum

Zbog rastućeg interesa institucionalnih ulagača i procvata DeFi projekata koji se razvijaju u ekosastavu eterijum, cena eterijuma skočila je prošle nedelje za oko 30 odsto i juče je dosegla 3.850 dolara, dovodeći tržišnu kapitalizaciju druge najveće kriptovalute iznad 440 milijardi dolara.

Meme kovanica nemačke dogeceoin i dalje ubire velik uspeh, s tržišnom kapitalizacijom od gotovo 90 milijardi dolara, više od vrednosti nedavno izlistane berze kriptovaluta Coinbase. Da je Amerikanac, koji je prošlog aprila primio podsticaj od 1.200 dolara, taj iznos uložio u dogecoin, sada bi imao 400.000 dolara.

S druge strane, regulatori širom sveta muku muče kako bi pronašli model za regulaciju kripto tržišta, pa gotovo svakodnevno ispaljuju katastrofične izjave.

Pročitajte još

– Kriptovalute nemaju suštinsku vrednost, a oni koji ulažu u njih moraju biti spremni da izgube sav novac – rekao je Endru Bejli, guverner britanske centralne banke.

Investitori u kriptovalute, u svakom slučaju vrte svoj film. I prošla nedelja bila je izvanredna: eterijum je porastao za 30 odsto, dogecoin za 85 posto, a eterijum klasik za 195 posto.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti