Da sve bude tačno i na vreme: Novi Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar

13.12.2021

08:41

0

U prodaji je novo izdanje knjige “Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2022”, koja obiluje brojnim tekstovima iz različitih oblasti agrarne privrede i proizvodnje hrane

Da sve bude tačno i na vreme: Novi Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar
Copyright Profimedia

U novom „Poljoprivrednikovom poljoprivrednom kalendaru“ mogu se naći teme važne za unapređenje poljoprivrede, među kojima su osavremenjavanje proizvodnje, digitalizacija, zaštita životne sredine, klimatske promene…

Knjiga je bogatija i za nove tematske blokove o kojima je do sada manje pisano. Novi blok “Žena i selo” potvrđuje koliko važnu ulogu imaju žene u osnaživanju ruralnih sredina, dajući tako smisao seoskom životu. Zahvaljujući preduzimljivosti i idejama, one osnivaju zadruge i obezbeđuju dodatni prihod sebi i svojoj porodici.

Takođe je i blok “Brendiranje agrarnih proizvoda” nova celina koja ukazuje na neraskidivu povezanost proizvoda i područja s kojih potiču, kao i na potrebu izgradnje identiteta vezanog za to geografsko poreklo i reputaciju tih proizvoda.

I u ovom izdanju akcenat je na zadrugarstvu i potrebi da se mali proizvođači udružuju kako bi opstali, a njihova budućnost je svakako u formiranju specijalizovanih i složenih zadruga.

Vredno pomena je da se oko 150 autora potrudilo da ovu knjigu učini korisnom i zanimljivom. „Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2022“ štampan je na 406 strana i obuhvata više od trideset oblasti - od ruralnog turizma, obrazovanja u poljoprivredi, organske proizvodnje, poljoprivredne tehnike, primarne poljoprivredne proizvodnje do životne sredine, jednom rečju svega onoga što je neophodno za život i opstanak na selu.

Freepik
 

Knjiga “Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2022” obiluje brojnim temama i predstavlja skroman doprinos osavremenjavanju našeg agrara, ali i pokušaj da se ukaže na aktuelne probleme i istakne ono što je dobro, kao jedan od putokaza ka boljem sutra.

Pimerak ovog jedinstvenog i posebnog izdanja možete poručiti na sajtu ili putem narudžbenice u novom izdanju lista “Poljoprivrednik”, po ceni od 2.000 dinara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: AgroTV

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike