Čari etno-sela "Srna": Specijaliteti od mangulice i šetnja kroz netaknutu prirodu

10.02.2021

19:49 >> 20:50

0

Domaćin Saša Prokopović kaže da ovaj kompleks posetiocima nudi i lov, ribolov, planinarenje, ali i raskošnu trpezu

Čari etno-sela "Srna": Specijaliteti od mangulice i šetnja kroz netaknutu prirodu
Promo/AgroTV

Etno-kompleks “Srna” nalazi se nadomak Kalne, među planinskim masivima Stare planine, u selu Inovo, i predstavlja jedno od najvećih sela u Srbiji sa smeštajem kapaciteta od skoro 250 ležajeva.

Domaćin Saša Prokopović kaže za Agro TV da ovaj kompleks posetiocima nudi svež planinski vazduh, duge šetnje kroz netaknutu prirodu, lov, ribolov, planinarenje, ali i raskošnu domaću trpezu.

Vile dobile imena po deci

Za “Srnu” je karakteristično to što svaki objekat za spavanje nosi ime po Sašinim unucima.

– U dvorišu se nalazi vila “Aleksej” koji ima oko 70 ležajeva, “Angelina” ima 30 kreveta, kao i “Anuška”, a nedaleko odatle u izgradnji je još jedan vila, koja će nositi ime po Jovani, a čiji su radovi pri kraju. U njoj će se nalaziti oko 100 smeštajnih jedinica, a preko reke se nalazi i objekat “Aleksija” sa oko 50 kreveta – rekao je za Agro Tv Jovan, sin domaćina.

Jovan ističe da je sezona bila fantastična, uprkos zdravstvenim okolnostima koje su zadesile čitav svet, pa i našu zemlju, te dodaje da su imali puno turista iz cele Srbije.

Cena smeštaja

Kompleks u ponudi skoro tokom cele godine ima pristupačne cene, noćenje sa doručkom je 1.800, polupansion 2.500, a pun pansion 3.000 dinara.

– Mališani do pet godina ne plaćaju boravak, a deca od šest do 12 godina plaćaju 50 odsto od redovne cene – kaže on.

Promo/AgroTV

Kada je u pitanju grejanje tokom zimske sezone, porodica Prokopović koristi centralno grejanje.

– Imamo jedan centralni kotao od 600 kilovati koji zagreva tri objekta – dodaje on.

Gatronomski specijalitet – mangulica

Gatronomska ponuda etno-sela “Srna” bazirana je na namirnicama koje proizvode domaćini i njihove komšije.

Specijaliteti kuće su jela pripremljena od mesa mangulica, koje oni sami uzgajaju, a na bogatom meniju mogu se naći duvan čvarci, slanina, ajvar i sva ostala domaća hrana.

Niz sadržaja u ovom kompleksu čini boravak gostiju zanimljivim, a jedan od njih je ergela konja, kao i štala sa više vrsta domaćih životinja.

Pročitajte još

Budući mini zoo-vrt

– Ovo je naš reproduktivni centar za proizvodnju životinja, počev od ovaca, svinja, koza i ponija. U svemu ovome smo samouki. Nikada se nisam bavio stočarstvom, pa i dalje učim – ističe domaćin.

Vredna porodica Prokopović skoro punu deceniju osmišljava i širi kompleks etno-sela, dosta toga je i završeno, a u izgradnji je i restoran na otvorenom pored veštačkog jezera.

 

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Agro TV