aktuelno

Zaboravite elitizam, ovde se ocenjuje ukus: Novi vodič “Gault & Millau 2025” stigao u Srbiju (FOTO)

23.04.2025

22:06

0

Direktorka Gaut & Milau za Srbiju Mira Šemić navela je ovaj vodič drugi najpoznatiji ocenjivač dobrih restorana po celom svetu

Zaboravite elitizam, ovde se ocenjuje ukus: Novi vodič “Gault & Millau 2025” stigao u Srbiju (FOTO)
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović rekla je danas, na predstavljanju najnovijeg izdanja gurmanskog vodiča "Gault & Millau Srbija 2025." da je u top tri pozitivna utiska koje turisti ponesu iz Srbije i kvalitet gastronomske ponude.

Labović je navela i da se 53 odsto turista odlučuje za putovanje upravo prema gastronomskoj ponudi destinacije.

Ona je rekla da je ovaj vodič u Srbiji izdat četvrtu godinu za redom, kao i da on ove godine pokriva 45 destinacija u Srbiji koje su bile predmet inspekcije i kvaliteta gastronomske ponude.

Zaboravite elitizam, ovde se ocenjuje ukus: Novi vodič “Gault & Millau 2025” stigao u Srbiju (FOTO)Tanjug/Marko Đoković
 

- Veliki broj restorana oko 175 bilo je predmet inspekcije. Ono što je za nas veoma važno je što su oni procenjeni i ocenjeni prema međunarodnim standardima - istakla je Labović.

Naglasila je da "Gaut & Milau" osim što izdvaja po kvalitetu restorane posebnu pažnju daje pojedincima.

- To je jako važno jer je mnogo teško doći do dobrih i kvalitetnih radnika treba ih čuvati i treba podsticati autentičnost i dodatni kvalitet kako bismo bili što konkurentniji na tržištu - kazala je Labović.

Direktorka Gaut & Milau za Srbiju Mira Šemić navela je ovaj vodič drugi najpoznatiji ocenjivač dobrih restorana po celom svetu.

- Kažemo da je on narodni ne elitistički vodič, jer daje gostu mogućnost da izabere dobar restoran i za svoj džep i za svoj ukus - rekla je Šemić.

Zaboravite elitizam, ovde se ocenjuje ukus: Novi vodič “Gault & Millau 2025” stigao u Srbiju (FOTO)Tanjug/Marko Đoković
 

Dodala je da su ocene ovog vodiča zapravo kape i da oni dodeljuju sedam personalnih, ličnih nagrada za najboljeg someliera, najboljeg popularnog ugostiteljskog objekta , šefa budućnosti, mladog talenta do šefa godine.

- To su lične nagrade koje kada taj čovek promeni radno mesto nosi tu nagradu sa sobom - zaključila je Šemić.

Pored same promocije, dodeljena su i godišnja "Gault&Millau" priznanja restoranima, kao i šefovima kuhinje.

Vodič "Gault&Millau" je drugi najvažniji gastronomski vodič na svetu i jedinstven je po tome što vrednuje kvalitet, a ne elitizam, i što pored izuzetnih restorana prepoznaje i pristupačna mesta sa karakterom i autentičnom ponudom.

Ocenjivanje se vrši potpuno anonimno, a uvrštenje u vodič se ne može kupiti - kvalitet je jedini kriterijum.

Bonus video: 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike