Pčelar došao da vidi sajam, odneo zlatnu medalju

22.06.2021

16:12 >> 16:39

0

Autor: Tanjug

Na Novosadskom sajmu dodeljena priznanja najboljim poljoprivrednim proizvodima

Pčelar došao da vidi sajam, odneo zlatnu medalju

Najboljim proizvođačima pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo, voćnih i povrtarskih prerađevina, supa, začina, mineralnih voda, osvežavajućih bezalkoholnih pića, kafe i čaja, danas su na Novosadskim sajmu dodeljeni pehari, plakete, povelje i medalje.

Među najboljima, kada su u pitanju pčelarski proizvodi, našao se proizvođač Stefan Stevanović iz Surčina, kojem je dodeljena Zlatna medalja za kvalitet bagremovog meda.

– Ovde sam došao na predlog prijatelja, nisam se nadao zlatnoj medalji, ali evo tu je. Izuzetno je veliko priznanje. Ja sam već dobio priznanje na tržištu, jer smo sav med prodali, ali ovo je samo kruna cele prošlogodišnje sezone koja je bila ne tako dobra, ali je med bio izuzetno kvaltetan – naveo je Stevanović.

Pune ruke priznanja

A bilo je i onih koji su kući otišli sa više nagrada u rukama.

Bojan Ilić iz Leskovca poneo je dve velike zlatne i dve male povelje Novosadskog sajma i to za džemove od jagode i šljive, sirup od borovnice i čuveni leskovački ajvar.

– Mnogo su značajne nagrade, pogotovo što mi dolazimo iz neke manje sredine, te nam ovo pomaže u promociji, a kod potrošača izaziva veće interesovanje – napomenuo je Ilić.

Nagrade su dodeljene povodom 88. Međunarodnog poljoprivrednog sajma koji će biti održan od 18. do 24. septembra.

Pročitajte još

– Uvod u 88. međunarodni poljoprivredni sajam jeste tradicionalna dodela najuspešnijima na ocenjivanju kvaliteta. Ove godine ćemo na 30 rodnih grupa ocenjivati kvalitet prestižnih proizvoda i usluga. Očekujemo kada je reč o sajmu zamašan broj kompanija, a raduje nas podrška Ministarstva poljoprivrede, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada. Češka, kao zemlja partner će nastupiti u izvrsnom kapacitetu – istakao je izvršni direktor za sajamsku delatnost Boris Nadlukač.

On je dodao i da su svoje izlaganje na predstojećem poljoprivrednom sajmu potvrdile i Italija, Holandija i Belorusija i istakao da se nada da će ovaj sajam biti početak vraćanja sajamske industrije ne samo u Novi Sad, već i u čitavu Evropu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi