Nema praseta u krugu od 50 kilometara: Ogromna potražnja pred Božić, Dragan prodao sve što je imao u oboru po ceni od 600 dinara žive vage!

05.01.2024

15:54

0

Ogromna je potražnja, ne samo u Šumadiji, već i u čitavoj zapadnoj Srbiji, kazao je on

Nema praseta u krugu od 50 kilometara: Ogromna potražnja pred Božić, Dragan prodao sve što je imao u oboru po ceni od 600 dinara žive vage!
Copyright Foto: RINA

Dani uoči Božića najudarniji su za one koji se bave uzgojem prasića. Dobra prodajna cena napunila je obore širom Šumadije, a Dragan Jovanović planira da dobro napuni i džepove, jer sve prasiće koje je imao rasprodao je do poslednjeg.

- Po ceni od 600 dinara za kilogram žive vage, sve sam rasprodao na kućnom pragu, nisam imao potrebe da nudim bilo kome, a njihova cena ide do 650 dinara. Standarne mušterije su razgrabile preko 100 komada koje sam pripremio za prodaju pred Božić - kazao je Dragan Jovanović za agenciju RINA.

On dodaje da su usled turbulentnog perioda prethodnih godina mnogi na svoje obore stavili katance, ali oni koji su preživeli sada ubiraju plodove svoga rada.

Foto: RINA
 

 

- Ogromna je potražnja, ne samo u Šumadiji, već i u čitavoj zapadnoj Srbiji. U krugu od 50 kilometara ne možete naći prase za Božić. Zatvoren je uvoz svinja zbog kuge koja je zavladala, pa su domaćini prinuđeni da uzimaju od nas, domaćih prodavaca. Što je opet podiglo vrednost, a pored toga je i kvalitet samih prasadi i njihovog mesa zbog načina ishrane odličan - kaže Jovanović.

Ono što mu je bio dodatni izvor prihoda jeste usluga pečenja.

- Svako ko dođe da naruči prase, njemu je potrebno da se ispeče i iseče na ovale, što nije uračunato u ovu cenu, a to je oko 3.500 dinara po prasetu. Računica je prosta - zaključio je Dragan.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike